Polarna och MiniPolarna Värmdö

Polarna Värmdö är unga vuxna som är 16-20 år, anställda av Värmdö kommun för att finnas ute bland ungdomar i åldersgruppen 13-16 under eftermiddagar, kvällstid och helger. Till verksamheten hör även MiniPolarna, där du som är 13-15 år kan engagera dig.

Vi finns tillhands

Polarna Värmdö arbetar alkohol-/ drog- och brottsförebyggande genom uppsökande arbete i kommunen. Polarna och MiniPolarna samverkar med stora delar i samhället.

En bil och två personer som står vid bakluckan.

Så arbetar grupperna

På fältet arbetar grupperna tillsammans med erfarna arbetsledare i de miljöer där ungdomar rör sig på helgerna. Till sitt förfogande har Polarna bilar och cyklar. Genom fältarbetet kan de avstyra bråk och skapa lugn bland ungdomar runtom i kommunen.

Utbildade ungdomar

Utbildningar genomförs kontinuerligt med de aktiva ungdomarna och unga vuxna i att bli till ansvarsfulla ledare, allt för att skapa en lugnare stämning och motverka våld. En del av dem som är med i Polarna och MiniPolarna söker själva och en del kommer via rekommendation från socialkontorets ungdomsgrupp. För att få kontinuitet är alltid några av förra årets deltagare kvar i verksamheten.

Polarna Värmdö får en grundutbildning som bla består av personligt ledarskap, första hjälpen, hjärt- och lungräddning, grundläggande brandkunskap, lag och rätt, konflikthantering och en orientering om hur socialkontoret arbetar. MiniPolarna får en lättare utbildning inom samma områden.

En del i ett nätverk

Polarna och MiniPolarna Värmdö arbetar som en del i ett unikt nätverk bestående av skola, Polis, nattvandrare, fritidsgårdar/mötesplatser, MiniMaria ungdomsenhet och andra aktörer i kommunen som kommer i kontakt med ungdomar – ett samarbete som är en stor del av framgången med detta fältarbete.

Jag vill bli Polare!

Fram till 8 januari 2023 kan du som är mellan 16-20 år och är folkbokförd i Värmdö kommun ansöka om att bli Polare.

Ansök om att få bli Polare

Kontakt

Jourtelefon: 073-988 00 95

E-post: polarna@varmdo.se

Polarna Värmdö på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

​Frågor? Kontakta våra arbetsledare

Sandra Larsson, 073-988 76 04

Måns Lindgren, 070-184 74 14

Stefan Wagenius, 076-209 90 06