Polarna och MiniPolarna Värmdö

Polarna Värmdö är unga vuxna som är 18-20 år, anställda av Värmdö kommun för att finnas ute bland ungdomar i åldersgruppen 13-16 under eftermiddagar, kvällstid och helger. Till verksamheten hör även MiniPolarna, där du som är 13-17 år kan engagera dig.

Vi finns tillhands

Polarna Värmdö arbetar alkohol-/ drog- och brottsförebyggande genom uppsökande arbete i kommunen. Polarna och MiniPolarna samverkar med stora delar i samhället.

Så arbetar grupperna

På fältet arbetar grupperna tillsammans med erfarna arbetsledare i de miljöer där ungdomar rör sig på helgerna. Till sitt förfogande har de en minibuss och cyklar. Genom fältarbetet kan man avstyra bråk och skapa lugn bland ungdomar runtom i kommunen.

Utbildade ungdomar

Utbildningar genomförs kontinuerligt med de aktiva ungdomarna och unga vuxna för att bli till ansvarsfulla ledare, allt för att skapa en lugnare stämning och motverka våld. En del av dem som är med i Polarna och MiniPolarna söker den själva och en del kommer via rekommendation från socialkontorets ungdomsgrupp. För att få kontinuitet är alltid några av förra årets deltagare kvar i verksamheten.

Polarna Värmdö får en grundutbildning som bla består av personligt ledarskap, första hjälpen, hjärt-lungräddning, grundläggande brandkunskap, lag och rätt, konflikthantering och en orientering om hur socialförvaltningen arbetar. MiniPolarna får en lättare utbildning inom samma områden.

En del i ett nätverk

Polarna och MiniPolarna Värmdö arbetar som en del i ett unikt nätverk bestående av skola, Polis, nattvandrande föräldrar, fritidsgårdar, Maria ungdomsenhet och andra aktörer i kommunen som kommer i kontakt med ungdomar – ett samarbete som är en stor del av framgången med detta fältarbete.

Jag vill bli Polare eller MiniPolare!

Som Polare måste du vara mellan 18-20 år (från det året du fyller 18 år till det året du fyller 20 år) och folkbokförd i Värmdö kommun.

MiniPolare kan du bli mellan det att du fyllt 13 år, tills du är 17 år. Du ska vara folkbordförd i Värmdö kommun.

Ansök om att få bli polare

Kontakt

Jourtelefon: 073-988 00 95

E-post: polarna@varmdo.se

Polarna Värmdö på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

​Frågor? Kontakta våra arbetsledare

Måns Lindgren, tel: 070-184 74 14

Stefan Wagenius, tel: 076-209 90 06