Talande webbLyssna

Röstkortet

Är du upptagen i röstlängden och har rösträtt får du ett röstkort hemskickat till din folkbokföringsadress. Röstkorten skickas ut av Valmyndigheten 2-8 maj.

Information på ditt röstkort

På ditt röstkort står det vilka val du har rösträtt i, vilket distrikt du tillhör och adressen till din vallokal. Vid valet 26 maj är alla vallokaler i Värmdö kommun öppna kl. 08.00-21.00.

Röstkort ett krav vid förtidsröstning men inte i vallokal

Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du hör till i din kommun.

Om du röstar i din vallokal är röstkort inte ett krav, men praktiskt för att kontrollera att du röstar i rätt vallokal.

Tänk på att oavsett om du röstar i vallokal eller förtidsröstar måste du kunna styrka din identitet när du lämnar in din röst.

Dubblettröstkort

Har du inte fått ditt röstkort eller t.ex. tappat det kan du beställa ett nytt hos kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten. I Värmdö kan dubblettröstkort skrivas ut vid alla förtidsröstningslokaler utom på Möja, Runmarö och Svartsö. 

Alla förtidsröstningslokaler och öppettider hittar du här

EU-medborgare som vill rösta i EU-valet

Du som är EU-medborgare och folkbokförd i Sverige, kan välja om du vill rösta i EU-valet i Sverige eller i det land där du är medborgare. För att få rösta behöver du stå med i ett lands röstlängd.

Läs mer på valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utlandsröstkort till utlandssvenskar

Du som är folkbokförd utomlands får ett utlandsröstkort. Det är ett röstkort som är anpassat för utlandssvenskar. Utlandsröstkorten skickas ut cirka två månader före valdagen och kan användas både vid brevröstning och röstning på ambassad eller konsulat. Utlandssvenskar behöver ett dubblettröstkort för att förtidsrösta i Sverige.

Senast publicerad: 2019-04-17

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation