Tyck till
Talande webbLyssna

Arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet

Värmdö kommuns arbetsstipendium syftar till att ge konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen.

Stipendiesumman är 100 000 kr och utdelas en gång per år. Summan kan fördelas till en kulturarbetare eller flera kulturarbetare i samverkan.

Hur söker jag?

Detta stipendium syftar till att ge konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Projektet ska bredda och stärka kulturlivet i kommunen.

Stipendiesumman är på 100 000 kr och utdelas en gång per år. Summan kan fördelas till en kulturarbetare eller flera kulturarbetare i samverkan.

Ansök eller nominera via vår E-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan öppnar i januari och ska vara oss tillhanda senast den
1 mars. 

Utdelning sker i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Stipendiat 2018

Anders Rydell tilldelas kultur- och fritidsnämndens arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet på 100 000 kr.

Motivering

Anders Rydell har i sitt författarskap borrat djupt i antisemitismen och genom sina böcker nått internationell uppmärksamhet. I bokprojektet ”Stulen musik” skall han nu avsluta sin trilogi om nazisternas plundring av judisk kultur. Här med fokus på musik, noter och instrument. För att ”ge röst åt judiska överlevare och ättlingar och deras arbete för att återskapa sitt kulturliv”. Under senare år har antisemitismen ökat starkt i Sverige och Anders Rydells arbete blir allt viktigare. Demokratin och rättsstatens principer är inte en gång för alla säkrade utan måste hela tiden försvaras. Så också på Värmdö.

Senast publicerad: 2019-03-04

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation