Årets Värmdöbo

De tio finalisterna i Årets Värmdöbo 2020

Nu kan vi stolt presentera dem - de tio finalisterna i Årets Värmdöbo 2020! Vem är din favorit? Se filmerna och rösta via formuläret på denna sida.

Årets Värmdöbo är ett kommunalt pris på 15000 kr som delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. Tio finalister tas fram utifrån värmdöbornas egna nomineringar och en vinnare röstas fram av allmänheten. Vinnaren presenteras under maj och prisutdelning sker normalt den 6 juni. Tävlingen genomförs i samarbete med Nacka Värmdö Posten.

De tio finalisterna 2020

1. Annie Hesselstad

Chefskonditor på Artipelag

” Hon har lyft Café och Kondis på Artipelag till världsklass och bakar för andra året den bästa semlan. Ökar turistnäringen och livskvalitén på ön! ”

Thumbnail för film

2. Oscar Juhlin

VD, Gustavsbergs Porslinsfabrik

” Att mot alla odds ta sig an uppgiften att rädda bruksorten Gustavsbergs själ, som chef för Porslinsfabriken. ”

Thumbnail för film

3. Liza Lövén

Grundare, Julklappshjälpen Värmdö

” Inspirerar sina medmänniskor till ett socialt engagemang, ser varje individ och deras önskan. Lägger massor med energi, tid och kärlek för en finare jul till Värmdös familjer. ”

Thumbnail för film

4. Pelle Paulsson

Ägare, ICA Maxi

” En riktigt bra chef och profil som stödjer föreningar och idrottsklubbar på Värmdö för att främja allas chans att vara med! ”

Thumbnail för film

5. Maria Westerberg

Ägare, Marias Café och Växter på Saltarö

” Det är en härlig oas för människor att träffas på under gemytliga former.
Hos Maria kan man fika, låna böcker, lyssna på vinylmusik och knyta kontakter. ”

Thumbnail för film

6. Niclas Engemoen

Guldmedaljör i Special Olympics

” Värmdösonen som tog guldmedalj med Sveriges handbollslag i Special Olympics 2019. Representerade dessutom Värmdö i Funkisfestivalen samma år. Vilken guldkille! ”

Thumbnail för film

7. Åsa Björndal

Ordförande, Värmdö Nattvandrare

” En folkets hjälte som brinner för mänskligheten. I ett samspel med kommunen, Polarna och Polisen för att skapa ett tryggt Värmdö. Allt detta gör Åsa helt ideellt.”

Thumbnail för film

8. Fardin Azizi

Ung i Värmdö, Polarna, hemtjänst

” En sann förebild för många och en positiv ung man som gör underverk för både unga och gamla i Värmdö kommun. Tävlar även för Sverige i Bootcamp. ”

Thumbnail för film

9. Medufia ”Keke” Kulego

Ledare fredagsfotboll, Elskroten

” Uppskattad ledare för fredagsfotbollen på Tomtebo fritidsgård och Elskrotens dagliga verksamhet. Keke gör skillnad för unga i Värmdö. ”

Thumbnail för film

10. Jacob Bauer

Tränare Ingarö IF, elevassistent Brunns skola.

” För sin insats för eleverna på Brunns skola, både på fritids/klubben och som ledare för fotbollsprofilen. Jacob lägger även en stor del av sin fritid som huvudtränare för Ingarö IF:s A-lag. ”

Thumbnail för film