Årets Värmdöbo 2021 - rösta på din finalist!

Finalisterna i Årets Värmdöbo 2021

Nu är tiden inne att utse årets värmdöbo 2021! Du kan rösta till och med den 7 december 2021.

Äntligen kan vi avslöja vilka som är finalister i Årets Värmdöbo 2021. En härlig blandning människor som alla har en sak gemensamt; sin goda gärning för Värmdö och Värmdöborna.

Årets Värmdöbo är ett pris som delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. För att kunna nomineras till Årets Värmdöbo ska personen vara bosatt, eller/och bedriva verksamhet i kommunen, samt respektera mänskliga rättigheter och demokratiska värden. Nytt för i år var att vi gärna såg att personer nominerades för särskilda insatser kopplade till pandemin.

Vinnaren av Årets Värmdöbo 2021 tilldelas 15.000 kr och tävlingen genomförs i samarbete med Nacka Värmdö Posten.

Vem av våra tio fantastiska finalister tycker du ska bli Årets Värmdöbo 2021? Rösta nedan senast den 7 december 2021.


Finalisterna 2021

Nebojsa Neso Milovanovic - Uppskattad matsponsor

Nebojsa och hans restaurang Lillplogen sponsrar organisation VidDinSida, som arbetar med hemlösa och pensionärer, med mat och rabatterade erbjudanden. Organisationen som driver ett soppkök två dagar i veckan under 52 veckor om året har haft generösa Lillplogen som stolt sponsor i över ett år.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic
Thumbnail för Nebojsas film

Mattias Gebreab - Eldsjäl med barn- och ungdomsfokus

Mattias gör det lilla extra för barn och ungdomar på Värmdö, där ett av de största initiativen han driver är ett sommarevent som äger rum i Munkmora. Han inspirerar också andra vuxna att engagera sig för och med barn och ungdomar, i och med sina egna mycket uppskattade insatser.

Porträttbild på Mathias Grebreab
Thumbnail för Mattias film

Per Viberg - Stödjande medmänniska

Per har ett stort engagemang för de äldre på Djurö. Han stöttar kring praktiska saker som handling, men även mobil- och internetanvändning och andra moderniteter som många äldre har svårt att klara av själva. I vått och torrt ställer Per alltid upp!

Porträttbild av Per Viberg
Thumbnail för Pers film

Eric Söderström - Varm fritidsledare LSS

Eric är engagerad inom ungdomsarbete i kommunen, som fritidsledare i Ung I Värmdö. Han gör framför allt ett fantastiskt jobb inom LSS-verksamheten på Tomtebo och är även aktiv inom Kunskapsbyggarna, en förening för människor i gråzonen. Eric är både professionell och har ett stort hjärta i sitt bemötande av alla ungdomar.

Porträttbild av Eric Söderström
Thumbnail för Erics film

Karl "Kalle" Bertrandt - Extraordinär idrottsledare

Karl är en riktig eldsjäl, engagerad inom friidrotten i Värmdö IF. Han har ett stort tekniskt kunnande och lång erfarenhet, men det är engagemanget som sticker ut. Oavsett dag i veckan, väder, antal deltagare eller fysisk plats ställer ”Kalle” alltid osjälviskt upp för de unga som älskar sin idrott.

Porträttbild av Karl Bertrandt
Thumbnail för Kalles film

Margita Åberg-Palosvirta -Engagerad volontär

Margita är en engagerad och uppskattad volontär för förening Guldkanten. I sitt engagemang för Värmdös seniorer hjälper hon till där hon behövs; med språk, administration, eller anordning av aktiviteter och ställer upp för dem som av olika anledningar inte kan föra sin egen talan.

Porträttbild av Margita Åberg-Palosvirta
Thumbnail för Margitas film

Värmdö Local Heroes - Lokala musikstjärnor

Värmdö Local Heroes är det mångfacetterade bandet där samtliga medlemmar har Värmdöanknytning. Under pandemin förgyllde de många äldres liv med musik och glädje, då de under denna mycket mörka tid bland annat bjöd på olika typer av spelningar.

Gruppbild av Värmdö Local Heroes
Thumbnail för Värmdö Local Heroes film

Åsa Björndal - Trygg nattvandrare

Åsa kämpar i ur och skur med sina nattvandrarkollegor på Värmdö Nattvandrare och gör kommunen tryggare för Värmdös ungdomar. Även under pandemin var föreningen och Åsa aktiva med sina nattliga vandringar för att på olika sätt finnas där för våra unga.

Porträttbild av Åsa Björndal
Thumbnail för Åsas film

Oscar Lindeberg - Driven ordförande

Oscar, ordförande för Visit Värmdö, har ett starkt ideellt engagemang och ett enormt driv kring Värmdös besöksnäringsfrågor. Trots annan sysselsättning och pandemi ser han till att lyfta Visit Värmdö till nya höjder. Tack vare Oscar och hans team kommer Värmdö bli the place to be!

Porträttbild av Oscar Lindeberg
Thumbnail för Oscars film

Birgitta Djurberg - Medveten näringsidkare

Birgitta driver Pinocchio, en modern second hand-butik med fräscha damkläder för den miljö- och modemedvetna. Hon värnar hållbar konsumtion och är rustad att möta den nya tidens medvetna konsumenter, alltid på strålande humör! Hon håller Gustavsbergs hamn levande!

Birgitta har avstått från att medverka i en film i samband med sin nominering.

Porträttbild av Brigitta Djurberg

Rösta här!

Vi samlar in ditt namn och ditt telefonnummer för att vid behov kunna säkerställa att rösten avgetts på korrekt sätt. Dina insamlade uppgifter kommer endast att sparas under den period som tävlingen pågår. När tävlingen är avslutad förstörs den insamlade informationen. Läs mer om hanteringen av dina personuppgifter på varmdo.se/personuppgifter

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 december klockan 23.59.