Till kommunens startsida
Komvux Värmdö
Talande webbLyssna

Prövning av betyg

Om du vill försöka höja tidigare betyg eller har kunskaper fast du inte har läst en viss kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du kan få ett betyg på en kurs utan att läsa den hos oss.

Regler för prövning

En prövning omfattar en hel kurs, enligt den nationella kursplanen. Det går inte att göra en prövning för en del av en kurs. Hos Komvux Värmdö kan du göra prövning under särskilda prövningsperioder. Vi har två prövningsperioder per år, en på våren och en på hösten.

Under prövningsperioderna genomförs skriftliga prov onsdag och fredag eftermiddag. Muntliga delen av prövningen genomförs efter överenskommelse med den lärare som ansvarar för din prövning.

Efter prövningen tar det cirka två veckor innan du får veta ditt resultat.

Prövning ger inte rätt att ansöka om studiemedel från CSN.

Anmälan

Anmälan till prövning ska göras tio veckor före prövning på särskild blankett. Prövningsavgiften är 500 kronor per kurs, och ska betalas i förväg. Du får en faktura på avgiften och när du har betalat skickar vi bekräftelse och skriftlig kallelse till prövningen. Prövningsavgiften återbetalas inte om du inte fullföljer prövningen.

Om du är inskriven vid Komvux Värmdö och fått IG på en kurs som lästs inom kommunal vuxenutbildning är prövningen kostnadsfri.

Prövningsperiod hösten 2020

Prövningsvecka är vecka 45 (2-6 november)

Anmälan senast 21 augusti 2020


Observera!

Vi erbjudera bara prövningar i den kurs som finns i vårt kursutbud för aktuell termin.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad:

Kontakt

Expedition
Telefon: 08-570 483 31
E-post: komvux@varmdo.se 

Besöksadress:
Skärgårdsvägen 7, Gustavsberg


Mer kontaktinformation