Talande webbLyssna

Studiemedel

Du som är elev hos Komvux Värmdö kan ha rätt till studiemedel genom Centrala studiestödsnämnden (CSN). Studiemedel består av bidrag och lån. Hur mycket studiemedel du får beror på om du studerar på heltid eller deltid, och hur många veckor du studerar.

För att du ska kunna få studiemedel, måste du uppfylla ett antal krav. Exempelvis ska dina studieresultat vara tillräckliga och du kan inte studera på mindre än halvtid. Din ålder påverkar också om du kan få studiemedel och hur mycket.

Centrala studiestödsnämnden, CSN, beslutar om och betalar ut studiemedel. CSN har publicerat en webbplats med information om studiemedel särskilt för dig som studerar inom komvux Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På CSNs egen hemsida finns mer information om studiemedel när du studerar inom komvux Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rätt till extra pengar?

Hos CSN kan du också få veta om du har rätt till extra studiemedel. Rätt till extra bidrag kan du till exempel ha om du har en funktionsnedsättning, om du har barn, har fyllt 25 år, eller om du är mellan 20 och 24 år och arbetslös.

Om du behöver hjälp med din CSN-ansökan, kontakta CSN under deras telefontider.

Om du har frågor om din studietid, omfattning och poäng, kontakta studie- och yrkesvägledare på din skola.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad:

Kontakt

Kontaktinfo basinfo


​Öppettider basinfo

Mer kontaktinformation