Talande webbLyssna

Kurser inom fysik

Fysik är ett naturvetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att förstå och förklara sin omvärld. Fysik behandlar allt från växelverkan mellan materiens minsta beståndsdelar till universums ursprung och struktur.

Utifrån systematiska observationer och experiment strävar fysiken efter att finna grundläggande principer som kan uttryckas matematiskt i modeller och teorier.​ Krafter, Densitet, Rörelse, Energi, Elektricitet, Värme, Atomkärnan​

Fysik 1a

Kursens centrala innehåll är rörelse och krafter, energi och energiresurser, strålning inom medicin och teknik, klimat- och väderprognoser samt fysikens karaktär, arbetssätt och matematiska metoder. Teori blandas med ett antal laborationer. Du får låna läromedel.

Skolverkets beskrivning av kursen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fysik 2

Kursens är en fördjupning av Fysik 1. Centralt innehåll är rörelse och krafter, vågor, elektromagnetism och signaler, universums utveckling och struktur, fysikens karaktär samt arbetssätt och matematiska metoder. Teori blandas med ett antal laborationer. Du får låna läromedel.

Skolverkets beskrivning av kursen Länk till annan webbplats.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: