Till kommunens startsida
Komvux Värmdö
Talande webbLyssna

Kurser inom information och kommunikation

Ämnet information och kommunikation behandlar både verbal som icke-verbal kommunikation i yrkessammanhang. Det handlar om hur man utformar dokument och effektivt behandlar information och texter.

Information & kommunikation 1

Kurskod: INFINF01

Ordbehandling, presentationsteknik och informationssökning. Framställning av olika typer av dokument, såsom mötesprotokoll, instruktioner och informationstexter. Muntlig presentationsteknik, layout, typografi och sociala medier. Vi arbetar huvudsakligen i programmen Word och PowerPoint.

Skolverkets information om kursenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information & kommunikation 2

Kurskod: INFINF02

Bygger på kursen Information och kommunikation 1.
Kursen är huvudsakligen inriktad på Excel och dess många möjligheter. Ett otroligt användbart program. Enkla och avancerade kalkyler, formulär och blanketter. Vi går från den enkla summeringen till avancerad hantering av funktioner. Vi arbetar med funktioner så man kan förstå nya när man behöver dom. Presentation i Powerpoint samt webbpublicering ingår liksom miljö, säkerhetsaspekter och ergonomi.

Skolverkets information om kursenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Intern och extern kommunikation

Kursen bygger på kursen Information och kommunikation 1.

Kursen ger fördjupade kunskaper inom kommunikationsområdet. Den ger kunskaper om olika former av kommunikation i yrkessammanhang, informationsteknikens betydelse och om olika medier och deras roll i samhället. Du lär dig digital bildhantering, att konstruera en webbsida, samt att utforma layout av olika slags dokument.

Skolverkets information om kursenlänk till annan webbplats

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: