Talande webbLyssna

Arbetsterapeut

Therese Östermann

Vad arbetar du med?

Jag arbetar på Seniorcenter Diamanten. Det är en öppen Dagverksamhet för alla äldre som bor i Värmdö kommun. Vi riktar oss särskilt till de som inte kommer ut så ofta och kanske behöver lite stöd och hjälp. Varje torsdag så har vi ”Familjecenter för äldre”- anhörigstöd. Det är en mötesplats för alla äldre som hjälper en anhörig oavsett diagnos och hjälpbehov. Här är både den som hjälper och den som tar emot hjälpen är välkomna.

Vad har du för bakgrund?

När jag var föräldraledig 2005 började jag arbeta extra i Värmdö hemtjänst. Det var då jag upptäckte att jag ville arbeta med äldre människor och sökte in till arbetsterapeutprogrammet.

Varför arbetar du på Värmdö kommun?

I lokalerna bredvid hemtjänsten där jag jobbade extra så sökte de en arbetsterapeut för att starta upp en ny verksamhet. Jag var precis nyexaminerad då och sökte och fick jobbet! Vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet? Att jag har bra arbetskamrater och en bra chef. Jag har också varierande arbetsuppgifter och jag och mina kollegor har möjlighet att kunna planera och utforma vår verksamhet på bästa sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är nog att vår verksamhet uppskattas så mycket av våra deltagare och alla möten med så många olika sorters människor. Att både kunna lyssna, stödja och ha trevligt. Att sitta tillsammans och äta god mat och hembakat fikabröd. Dom äldre har så mycket att berätta.

Vad skulle du säga till en som funderar på att söka jobb i Värmdö kommun?

Självklart, så ska du söka! Jag har arbetat i Värmdö kommun i över tre år nu och trivs väldigt bra.

Övrigt du vill dela?

Jag tycker att det ska öppnas flera verksamheter som Seniorcenter Diamanten. Behovet är stort eftersom det finns många äldre som sitter ensamma hemma och inte har någon att prata med. På Diamanten hade vi till exempel, för tredje året i rad, öppet på julafton mellan klockan 12-14 för alla som satt ensamma på julafton. Vi var ungefär 60 personer och firandet var mycket uppskattat. Det bjöds på julmat, sång och musik och det var kostnadsfritt!

Senast publicerad: 2016-03-04

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation