Talande webbLyssna

Grundskolelärare

Sandra Helin

Vad jobbar du med?

Jag arbetar idag på Farstaviken Ekedal skola sedan augusti 2018 som klasslärare i åk1. Jag är även med i skolan ILM-grupp (Inkluderande lärmiljöer) som är ansluten till Ifous.

Vad har du för bakgrund?

Jag är inte ny i Värmdö kommun men har tidigare arbetat som förskollärare och processledare på enheten Blåsippan, Labyrinten, Torshäll och Hagabergs förskolor. Tidigare har jag arbetat inom Pysslingen förskolor i Nacka. Jag arbetade en kort tid i Farsta strand. Allt detta varvat med två föräldraledigheter.

Varför arbetar du på Värmdö kommun?

Jag trivs med att jobba i min hemkommun av dels logistiska skäl, dels på grund av av den fantastiska och unika natur och kultur Värmdö har att erbjuda. Värmdö kommun siktar på utbildning och omsorg i världsklass och vägen dit är genom processande, det värdefulla mötet mellan olika människor där ju utveckling ständigt sker under resans gång. Närheten till skog och vatten ett stenkast från vår huvudstad!

Vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

För mig är det viktigaste för att trivas på jobbet öppenhet och solidaritet. Kommunikation är viktigt för att komma vidare, inte bara när vi ”kör fast”, utan även för att skapa förståelse och utvecklas. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett annat centralt begrepp i min profession som är av stor vikt. Jag ser många olika processer som tillsammans bildar en helhet, likt ett kugghjulssystem i ett urverk.

Jag tror att vi alla måste vara ödmjuka inför våra olika bakgrunder, eller vilka ”ryggsäckar” vi alla bär. Vi har alla vår egen sanning utifrån våra livserfarenheter och upplevelser. När vi är nyfikna på och lyhörda för varandra trivs jag på jobbet. Jag försöker lysa på mina medmänniskor då jag älskar att se dem växa.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är ju att vara med att se och bidra till att mina medmänniskor, både elever och vuxna utvecklas, inte minst jag själv. Genom uppföljning som är en viktig del i systematiken kan jag få syn på olika framgångsfaktorer och utmaningar i arbetet.

Vad skulle du säga till en som funderar på att söka jobb i Värmdö kommun?

Det bästa med mitt jobb är återigen det genuina mötet med människan. Varje dag är unik! Jag är en stolt medarbetare som älskar mitt val av yrkesprofession. Jag vill vara med och bidra till att skola och omsorg prioriteras av politikerna då jag tror på främjande arbete och vikten av trygga medborgare.

Vad skulle du säga till en som funderar på att söka jobb i Värmdö kommun?

”Gört!” – I synnerhet om du tycker om att vara med att utveckla och ligga i framkant beträffande samhällsutveckling, miljö- och livsstilsfrågor och vårt kulturarv.


Senast publicerad: 2019-03-14

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation