Tyck till
Talande webbLyssna

Aktiviteter, verksamhet för äldre

I Värmdö kommun finns många möjligheter till aktiviteter för dig som är senior. Mycket genomförs också av andra organisationer.

​För dig som är äldre finns många möjligheter till aktiviteter i kommunen. Vi samarbetar med andra organisationer och frivilliga.

Värmdö kommun har tre öppna seniorverksamheter - Guldkanten på Gustavsgården i Gustavsberg, Seniorcenter Diamanten i Hemmesta trygghetsboende och Djuröhemmets öppna dagverksamhet. 

Guldkanten

På Gustavsgården finns ett öppet seniorcenter för social samvaro som heter Guldkanten. Här finns aktiviteter i form av seniordans, kursverksamhet, allsång, utflykter och mycket annat. Föreningen vill bidra till att höja livskvaliteten hos pensionärerna genom att sätta guldkant på deras tillvaro och bryta känslan av ensamhet.

Seniorcenter Diamanten

I Hemmesta finns ett öppet seniorcenter för social samvaro. Det kallas Diamanten. Rullstol eller rollator är inget hinder. Lokalerna är rymliga och lättillgängliga. Här finns aktiviteter i form av sittande seniorgympa, frågesport, bakning, högläsning och mycket annat. På Diamanten finns också "Familjecenter för äldre". Där kan du som äldre anhörig få stöd och hjälp i din vardag.

Aktiviteterna är öppna för alla och en del bedrivs av kommunen men mycket genomförs också av studieförbund, pensionärsorganisationer, frivilliga, församlingar och andra organisationer.

Här kan du läsa mer om Seniorcenter Diamanten

Wermdö Gammaldansare

Under tre terminer på hösten, våren och sommaren erbjuder verksamheten dans för seniorer.

Här kan du läsa mer om terminstart och medlemsskap

Djuröhemmets öppna dagverksamhet

Dagverksamheten på Djuröhemmet erbjuder olika aktiviteter som t ex matlagningsgrupp, läsecirklar och bingo. 

Regelbundet arrangeras återkommande fester som julfest, kräftfest, grillafton, surströmmingsfest, Mårten Gås, nyårs-supé.

Här kan du läsa mer om Djuröhemmets öppna dagverksamhet

Organisationer

Här listar vi organisationer som har aktiviteter för äldre i Värmdö.

Djurö/Stavsnäs pensionärsförening, 073-583 31 16

SPF Värmdö, www.spfseniorerna.selänk till annan webbplats

PRO, www.pro.selänk till annan webbplats PRO Värmdölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster PRO Gustavsberg-Ingarölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stockholms Läns Dövas Pensionärsförening, www.sdpf.selänk till annan webbplats

Strokeföreningen Öst Värmdö-Nacka, www.strokesthlmlan.selänk till annan webbplats

Svenska Kyrkan, www.svenskakyrkan.selänk till annan webbplats

Röda Korset, www.redcross.selänk till annan webbplats

Senast publicerad: 2019-11-06