Tyck till
Talande webbLyssna

Konsumentvägledning

Du som konsument kan få information inom konsumentområdet här.

Var kan du hitta information?

Du kan ha olika rättigheter och skyldigheter beroende på var och av vem du har köpt en vara eller tjänst. Läs vidare om olika situationer nedan:

  • Vid köp av en vara i en affärslokal gäller Konsumentköplagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, enligt vilken du bland annat kan ha rätt till att reklamera eller häva köpet.
  • Vid köp av en vara utanför affärslokal, till exempel via telefon eller internet, gäller Distansavtalslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som reglerar din rätt till att bland annat ångra köpet och få en kopia av avtalet.
  • Vid köp av en tjänst av en näringsidkare gäller Konsumenttjänstlagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, enligt vilken du bland annat har rätt till att få tjänsten utförd fackmässigt och avtalsenligt.
  • Vid köp av en vara eller tjänst från ett företag inom Europeiska Unionen, Norge eller Island kan du få vägledning av Konsument Europalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Vid köp av en vara eller tjänst från ett företag i USA kan du vända dig till Better Business Bureaulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Vid köp av en vara eller tjänst från ett företag utanför EU kan du vända dig till Consumers Internationallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Vid vissa typer av konsumenttvister kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, vilken är en myndighet som rekommenderar hur tvisten bör lösas.

Budget och skuldrådgivning

Om du har funderingar eller svårigheter med din ekonomi kan du få kostnadsfri rådgivning från kommunen. Ring kommunens kontaktcenter på 08-570 470 00 för att komma i kontakt med budget- och skuldrådgivningen.


0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: 2019-03-08

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation