Talande webbLyssna

Räddningstjänst

Räddningstjänstens huvudsakliga uppgifter är att rädda liv, egendom och miljö. En viktig del är att förebygga olyckor. Det görs genom att stärka människors egen förmåga att förhindra olyckor och agera på ett säkert och skadebegränsande sätt om en olycka inträffar.

Tillsynsmyndighet

Räddningstjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är tillsynsmyndighet inom områdena skydd mot olyckor och brandfarliga och explosiva varor.

Värmdö brandstation

Värmdö brandstation tillhör produktionsområde Söder, där brandstationerna i södra Stockholmsområdet ingår. Vid större bränder eller olyckor finns sammanlagt hundratals räddningsbilar, stegbilar och terrängfordon att tillgå. På Värmdö brandstation har många brandmän sin fasta tjänst, och i samarbete med övriga brandstationer inom produktionsområdet finns hundratals brandmän tillgängliga i ett katastrofläge.

Utbildningar i säkerhet

En viktig del av Stockholms brandförsvar är det förebyggande arbetet mot att brand ska uppstå. För att skapa ett säkrare samhälle kan företag, organisationer, myndigheter och skolor få olika typer av säkerhetsutbildningar av brandförsvaret. På Värmdö kan till exempel förskolebarn och elever i grundskolan få utbildning i brandkunskap.

Ifall du som är lärare vill boka en lektion i brandkunskap, hör av dig direkt till Värmdö brandstationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: 2017-07-10