Seniorcenter Diamanten

Seniorcenter Diamanten är en öppen träffpunkt för alla seniorer i Värmdö Kommun. Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap.

Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap. Verksamheten har flera funktioner under samma tak och arbetar förebyggande med bl.a. föreläsningar, fysisk aktivitet och motverka psykisk ohälsa.

Diamantens verksamhet kan erbjuda dig

  • Träffpunkt för alla seniorer med fika och olika sorters aktiviteter.
  • Syn och hörselinstruktör – Hjälper till med enklare skötsel av hörapparater, träning av olika sorters syn och hörselhjälpmedel. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för hembesök eller besök på Diamanten. Tel 08-570 474 47
  • Fixartjänst - Hjälper till att byta batterier i brandvarnare, sätta upp tavlor, byta gardiner mm och andra sysslor där det finns risk för att du faller. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för ett hembesök! Tel 08-570 482 30
  • NYHET
    Nu kan du träffa Seniorlotsen varje måndag och samtidigt passa på att ta en fika!

    Nu har vi fått en seniorlots till Diamanten. Har du frågor som rör dig som senior i Värmdö kommun (tex om hemtjänst, hemsjukvård, aktiviteter mm) så kan du ringa till seniorlotsen eller besöka henne på Diamanten varje måndag kl 13.00-15.00 eller tel Tel. 08-570 474 93. Kaffe med dopp finns för 20:-!
  • Anhörigstöd- Om du tar hand om eller är ett stöd för någon som är sjuk tex i en demenssjukdom och är över 65 år. Vi kan erbjuda enskilda samtal eller i en mindre grupp. Ring gärna och prata med oss på Diamanten eller med demenssjuksköterskan Elin Stamnell Tel 08-570 476 13.


Nya deltagare

För våra nya deltagare kan vi erbjuda samtalskontakt varje dag, några gånger i veckan eller vid behov. Vi kan också träffas vid något tillfälle och gå en promenad eller komma hem till dig så du vet vem det är som kontaktar dig. Självklart är alla som är över 65 år välkomna på våra aktiviteter! Ring gärna så kan vi berätta mer!

Projekt- ”Motverka ofrivillig ensamhet hos äldre”

Pratbänkar - Värmdö

Diamanten arbetar nu med ett 3 årigt projekt som handlar om att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Vi har mycket på gång och bland annat så har vi startat upp med pratbänkar.

Vid parkbänkarna i Värmdö har alla seniorer en möjlighet att umgås, få en liten pratstund och knyta nya kontakter. Detta är en del i Seniorcenter Diamantens projekt, att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Pratbänkarna arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med PRO Gustavsberg-Ingarö och Värmdö, Mötesplats Stavsnäs, Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens Hyresgästförening, Församlingar: Värmdö och Djurö-Möja -Nämdö, Värmdöbostäder, Röda korset Värmdö. Nu när det börjar bli kallare ute har några pratbänkar flyttat in i en närliggande lokal och några har tyvärr fått pausats tills vidare.

Vi fortsätter att ses VARJE TORSDAG KLOCKAN 14.00 på följande platser:

Gustavsberg
Munkmora: Skyttevägen 1-7 på gården.
(fr.om den 14 oktober flyttar vi in pratbänken till lokalen på Skyttevägen 6)

Hamnen: Stig Lindbergs gata 19 (runt hörnet)
(vid bra väder se vi som vanligt. Vid regn är pratbänken inställd)

Hemmesta :
Hemmestahöjden: Kullsvedsvägen 40-60 vid vändplanen
(from den 30 september flyttar vi in pratbänken till lokalen vid Kullsvedsvägen 39)

Djurö:
Pratbänk inomhus OBS! fredagar kl. 13-14
i Djurö kulturhus (det gula huset mitt emot ICA Djurö).
Stavsnäs: Lärarbostaden, Skolvägen 15
(vid dåligt väder flyttar vi in pratbänken)

Livsberättargrupper

Vi startar upp livsberättargrupper en gång per termin. Anmäl dig gärna redan nu eller hör av dig om du vill ha mer information. Maria Österman 073-856 73 63 tel eller mail: diamanten@varmdo.se

Äldrekurator

Funderar du på något eller känner du dig orolig? Nu finns det möjlighet att träffa en äldrekurator! Det är enkelt att boka och det är kostnadsfritt! Ring till Tessan för tidsbokning! Tel. 073- 856 73 52 eller mejl therese.ostermann@varmdo.se

Tveka inte att höra av dig om funderingar eller synpunkter! Varmt välkommen önskar personalen på Diamanten.
Kontakt

Enhetschef
Josefine Mellström
josefine.mellstrom@varmdo.se

Kontaktpersoner:
Arbetsterapeut
Therese Östermann
therese.ostermann@varmdo.se

Undersköterska
Maria Österman
maria.osterman@varmdo.se

08-570 474 71

Seniorcenter Diamanten
Kullsvedsvägen 2
139 32 Värmdö