Seniorcenter Diamanten

Seniorcenter Diamanten är en öppen träffpunkt för alla seniorer i Värmdö Kommun. Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap.

Coronasituationen

Pga. Coronan så kan vi bara ta emot begränsat antal just nu och vår förhoppning är att vi så småningom ska kunna öppna upp för fler igen.

Diamantens verksamhet kan erbjuda dig

  • Träffpunkt för alla seniorer med fika och olika sorters aktiviteter.
  • Syn och hörselinstruktör – Hjälper till med enklare skötsel av hörapparater, träning av olika sorters syn och hörselhjälpmedel. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för hembesök eller besök på Diamanten. Tel 08-570 474 47
  • Fixartjänst - Hjälper till att byta batterier i brandvarnare, sätta upp tavlor, byta gardiner mm och andra sysslor där det finns risk för att du faller. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för ett hembesök! Tel 08-570 482 30
  • Anhörigstöd- Om du tar hand om eller är ett stöd för någon som är sjuk tex i en demenssjukdom och är över 65 år. Vi kan erbjuda enskilda samtal eller i en mindre grupp. Ring gärna och prata med oss på Diamanten eller med demenssjuksköterskan Elin Stamnell Tel 08-570 476 13.

Nya deltagare

För våra nya deltagare kan vi erbjuda samtalskontakt varje dag, några gånger i veckan eller vid behov. Vi kan också träffas vid något tillfälle och gå en promenad eller komma hem till dig så du vet vem det är som kontaktar dig. I dagsläget har vi öppet i mindre grupper och målet är att alla som vill är välkomna en dag i veckan. Kanske du vill vara med i en mindre fikagrupp?

Vi har några aktiviteter vid vissa tillfällen som alla är välkomna på. Ring oss gärna om du har några frågor eller besök vår hemsida.


Projekt- ”Motverka ofrivillig ensamhet hos äldre”

Pratbänkar

Diamanten arbetar nu med ett 3 årigt projekt som handlar om att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Vi har mycket på gång och bland annat så har vi startat upp med pratbänkar på 9 stycken olika platser på Värmdö. Syftet är att dit ska man kunna komma och få en trevlig pratstund i gemenskap. Ibland bjuds det på kaffe men ta gärna med dig eget fika. Seniorcenter Diamanten samarbetar med PRO Gustavsberg- Ingarö och Värmdö, Mötesplats Stavsnäs, Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens hyresgästförening, Församlingar: Värmdö och Djurö- Möja-Nämdö, Värmdö Bostäder, Röda Korset Värmdö och volontärer. Hör gärna av dig om du kan tänka dig att vara volontär!

Den 25 mars var det premiär och vi håller nu på att undersöka vilka platser och områden det är bäst att placera pratbänkarna på och därför kan ev platserna ändras något.

Torsdag den 29 april kl 14 hittar pratbänkarna på följande platser:

Gustavsberg

Gustavsbergs centrum vid Röda Korset: Skärgårdsvägen 11

Guldkantens loppis: Hästhagsterrassen 1

Munkmora: Skyttevägen 1–7 på gården

Hamnen: Stig Lindbergsgata 19 (runt hörnet)

Hemmesta

Hemmestahöjden- Kullsvedvägen 80

Innergården vid Skärgårdsvägen 262, vid hyreshusen

Utanför coop, Hemmesta centrum.

Djurö

Björkåsvägen, Björkås centrum på gården vid hyreshusen.

Stavsnäs

Lärarbostaden, Skolvägen 15

Livsberättargrupper

I maj månad kommer vi att starta upp livsberättargrupper. Anmäl dig gärna redan nu eller hör av dig om du vill ha mer information. Maria Österman 073-856 73 63 tel eller mail: diamanten@varmdo.se

Digitala möjligheter

Vi håller just nu på att titta på digitala möjligheter som kan motverka ensamhet och isolering hos äldre.

Äldrekurator

Funderar du på något eller känner du dig orolig? Nu finns det möjlighet att träffa en äldrekurator! Det är enkelt att boka och det är kostnadsfritt! Ring till Tessan för tidsbokning! Tel. 073- 856 73 52 eller mejl therese.ostermann@varmdo.se

Tveka inte att höra av dig om funderingar eller synpunkter! Varmt välkommen önskar personalen på Diamanten.


Kontakt

Enhetschef
Josefine Mellström
josefine.mellstrom@varmdo.se

Kontaktpersoner:
Arbetsterapeut
Therese Östermann
therese.ostermann@varmdo.se

Undersköterska
Maria Österman
maria.osterman@varmdo.se

08-570 474 71

Seniorcenter Diamanten
Kullsvedsvägen 2
139 32 Värmdö

Öppettider

Måndag - torsdag 08.00-16.00
Fredagar 08.00-13.00