Seniorcenter Diamanten

Seniorcenter Diamanten är en öppen träffpunkt för alla seniorer i Värmdö Kommun. Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap.

Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap. Verksamheten har flera funktioner under samma tak och arbetar förebyggande med bl.a. föreläsningar, fysisk aktivitet och motverka psykisk ohälsa.

Diamantens verksamhet kan erbjuda dig

  • Träffpunkt för alla seniorer med fika och olika sorters aktiviteter.
  • Syn och hörselinstruktör – Hjälper till med enklare skötsel av hörapparater, träning av olika sorters syn och hörselhjälpmedel. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för hembesök eller besök på Diamanten. Tel 08-570 474 47
  • Fixartjänst - Hjälper till att byta batterier i brandvarnare, sätta upp tavlor, byta gardiner mm och andra sysslor där det finns risk för att du faller. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för ett hembesök! Tel 08-570 482 30
  • Nu har vi fått en seniorlots till Diamanten. Har du frågor som rör dig som senior i Värmdö kommun (tex om hemtjänst, hemsjukvård, aktiviteter mm) så kan du ringa till seniorlotsen. Vill du träffa henne på Diamanten kan du boka en tid.
    Kontakta Petra på tel. 08-570 474 93
  • Seniorcafé - Torsdagar och måndagar
  • Anhörigstöd- Om du tar hand om eller är ett stöd för någon som är sjuk tex i en demenssjukdom och är över 65 år. Vi kan erbjuda enskilda samtal eller i en mindre grupp. Ring gärna och prata med oss på Diamanten eller med demenssjuksköterskan Elin Stamnell Tel 08-570 476 13.
  • Äldrekurator- Funderar du på något eller är det något som tynger dig? Du kanske känner dig orolig eller nedstämd? Då har du möjlighet att prata med kommunens äldrekurator. Äldrekuratorn har sekretess och lämnar inte ut information om dig utan ditt samtycke. Samtalet är kostnadsfritt och kan bokas i Hemmesta, Gustavsberg eller Stavsnäs. Kontakta äldrekurator Pia på telefon 08-570 481 73. Välkommen att höra av dig.

Nya deltagare

För våra nya deltagare kan vi erbjuda samtalskontakt varje dag, några gånger i veckan eller vid behov. Vi kan också träffas vid något tillfälle och gå en promenad eller komma hem till dig så du vet vem det är som kontaktar dig. Självklart är alla som är över 65 år välkomna på våra aktiviteter! Ring gärna så kan vi berätta mer!

Livsberättargrupp

Är du ålderspensionär och vill träffa andra för att samtala om livet? Det är dags att göra plats för er äldre och all er erfarenhet och klokskap

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

En samtalsgrupp består av ca 6 deltagare och leds av utbildade gruppledare. Vi ses tillsammans en gång i veckan vid 7 tillfällen. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt.

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor.

Livsberättargrupper i Värmdö kommun arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med Röda korset och Värmdö församling. Är du intresserad av att delta med start 25 oktober kl. 13.30-15:30? Lokalen ligger centralt i Gustavsberg. 

PASSA PÅ ATT ANMÄLA DIG! PLATSER FINNS KVAR!

Ring/Smsa: 073 856 73 63

Välkomna!

Projekt- ”Motverka ofrivillig ensamhet hos äldre”

Pratbänkar - Värmdö

Diamanten arbetar nu med ett 3 årigt projekt som handlar om att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Vi har mycket på gång och bland annat så har vi startat upp pratbänkar.

Vid parkbänkarna i Värmdö har alla seniorer en möjlighet att umgås, få en liten pratstund och knyta nya kontakter. Detta är en del i Seniorcenter Diamantens projekt, att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Pratbänkarna arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens Hyresgästförening, Värmdö Bostäder och BRF Munkmora och volontärer.

Pratbänkarna har flyttat in för vintern, men målet är att fler pratbänkar ska finnas utomhus under våren 2023. Nu kan du hitta pratbänkar på följande platser:

Gustavsberg

Munkmora: Skyttevägen 1-7. Inomhus i lokalen.

Hemmesta :

Hemmestahöjden: Kullsvedsvägen 40-60. Inomhus i lokalen vid vändplanen, även boule.

Djurö:

I kulturhuset, mitt emot ICA. OBS! FREDAGAR KL 13.00


Vid frågor, ring gärna Seniorcenter Diamanten: 08-570 474 71.

Varmt välkommen!


Under hösten 2022 kommer IT stöd erbjudas till Värmdös seniorer kostnadsfritt.

IT-stödet innebär att du som senior kan få hjälp med din mobil, platta eller dator. Helt kostnadsfritt! Du kan även få hjälp och stöd med frågor kring internet och dess användning.

Nedan finner du plats, tider och bokning:

Hemmesta

Ca 2 Måndagar i månaden kl. 13-15, Diamanten.
Ring för exakta datum eller se Diamantens månadsblad.

Plats: Kullsvedsvägen 2.

Tel: 08 – 570 474 71 diamanten@varmdo.se

Gustavsberg

Biblioteket, IT-hjälpen onsdagar,

Boka på: www.datorskolan.com/varmdo

Djurö

Onsdagar drop in kl.10-12 i Djurö Kulturhus, Sollenkrokavägen 41.
Djurö Byalag.


Stavsnäs

Torsdagar drop in kl.10-12 i gamla lärarbostaden i Stavsnäs, Skolvägen 15.
Mötesplats Stavsnäs.


Kontakt

Enhetschef
Josefine Mellström
josefine.mellstrom@varmdo.se

Kontaktpersoner:
Arbetsterapeut
Therese Östermann
therese.ostermann@varmdo.se

Undersköterska
Maria Österman
maria.osterman@varmdo.se

08-570 474 71

Seniorcenter Diamanten
Kullsvedsvägen 2
139 32 Värmdö