Beroende - olika stödformer

Värmdö kommun erbjuder olika former av stöd vid beroende och missbruk.

Känner du oro för ditt eget eller någon annans bruk av alkohol, narkotika eller spel kan du få stöd och hjälp av kommunen. Du kan själv vända dig till beroendemottagningen i Gustavsberg eller kontakta socialtjänsten för rådgivning och vägledning.

Klicka här om du vill söka stöd för riskbruk och beroende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan lämna in en orosanmälan gällande vuxna med beroendeproblematik via länken nedan.

Anmälan om oro för beroende och missbruk hos en vuxen Länk till annan webbplats.


Önskar du ha telefonkontakt med socialtjänsten beroendegrupp dagtid så ringer du växeln på 08-570 470 00 och ber dem koppla till beroende vuxen.
Önskar du komma i kontakt med socialtjänsten kvällar och helger så klicka på länken nedan.

Akut hjälp, socialjour

Vanliga frågor

Vart vänder jag mig om jag är orolig för mig själv?

Beroendemottagningen 

Beroendemottagningen i Gustavsberg drivs i samarbete mellan Prima Maria och Värmdö kommun. Hit kan du som är 18 år eller äldre vända dig med frågor gällande konsumtion av alkohol, droger eller andra typer av beroenden. Här finns kuratorer, behandlare, sjuksköterska, och läkare som du kan prata med och få stöd av. För bokning av tid vänder ni er till sjuksköterska eller behandlare.

Socialtjänsten

Du kan vända dig till socialtjänsten för att få stöd och hjälp med beroendeproblematik. Här finns socialsekreterare som hjälper dig i en ansökan och utreder ditt behov av stöd och hjälp. Anhöriga kan också kontakta beroendegruppen.

Du tar kontakt via kommunens servicecenter och ber om att bli kopplad till socialtjänstens mottagning för vuxna/beroende.

Kontakta socialtjänsten

Vart vänder jag mig om jag är orolig för någon i min närhet?

Om du känner oro för någon i missbruk kan du vända dig till socialtjänsten. Du behöver inte veta säkert att något är fel, det räcker att du känner oro. Ring till socialtjänsten för rådgivning. Som privatperson behöver du inte berätta vad du heter om du inte vill.

Du tar kontakt via kommunens servicecenter och ber om att bli kopplad till socialtjänstens mottagning för vuxna/beroende.

Hur kan jag som anhörig till någon med beroendeproblematik få stöd?

Som anhörig till någon med en beroendeproblematik kan du vända till beroendemottagningen och få stöd och kunskap om beroende. Här erbjuds du stöd i form av samtal, individuellt och i grupp. Personalen på beroendemottagningen har tystnadsplikt.

Insatser kring prostitution och sexköp

Har du erfarenhet av sex mot ersättning eller sugardejting? Har andra sålt dig? Eller har du sex på ett sätt som inte får dig att må bra? Köper du sex?

Du som behöver stöd kan vända dig till Mikamottagningen eller KAST. Mer information finns i länken nedan.

Insatser vid sex mot ersättning

Läs mer

Mer om anhörigstöd

Mer om beroendemottagningen

Kontakta servicecenter