Mer om oss oss

På Djuröhemmet möts du av en rogivande och hemlik miljö. I trädgården kan du slå dig ned en stund och bara njuta av blomsterprakten.

Miljö

Inomhusmiljö

På Djuröhemmet finns en medvetenhet om miljöns betydelse för ditt välbefinnande och tavlor, väggmålningar m.m. med skärgårdsmotiv bidrar till en trivsam atmosfär. Korridorer och små utrymmen är på ett trevligt sätt inredda vilket inbjuder till att sitta ner för att t.ex. samtala en stund.

När det är kallt utomhus kan vi mysa tillsammans inomhus framför en brasa i öppna spisen.

Utomhusmiljö

Djuröhemmets egen trädgård, Minnenas trädgård, är vacker och lättillgänglig. Minnenas trädgård påminner dig om ängen, torpets växter, skogen och dammens porlande vatten.

Varma sommardagar finns det möjlighet att ta ett dopp i havet vid sandstranden tvärs över vägen.

Vardagsrehabilitering och aktiviteter

Dagverksamheten är öppen alla vardagar måndag-fredag 9.15-14.30. Du som bor på Djuröhemmet erbjuds att delta i olika aktiviteter som till exempel promenader, sång och dans, matlagning, bakning, bingo tipspromenader, högläsning, korsordslösning, underhållning och utflykter.

Veckans övriga dagar ordnar personalen på respektive avdelning aktiviteter.

Vi har även arbetsterapeut och sjukgymnast tillgängliga i huset Måndag- fredag. Med hjälp av arbetsterapeut och sjukgymnast kan du få ett individuellt träningsprogram, sittgympa eller balansträning.

Du kan även delta vid säsongsbundna aktiviteter som till exempel julfest, kräftskiva, grillafton, surströmmingsfest, Mårten Gås, nyårssupé och liknande.

Frisör och fotvård

I en egen lokal på Djuröhemmet finns frisör en gång i veckan.
Fotvårdare kommer en gång i veckan till den egna lägenheten..

Bad

Du som har särskilt behov erbjuds möjlighet till avslappnande bad i en lugn och harmonisk miljö.

Kontakt

Djuröhemmet Sollenkrokavägen 34 139 73 Djurhamn Telefon: 08-574 409 00

tf Enhetschef
Josefin Börjesson
08-570 480 45
josefin.borjesson@varmdo.se