Vardagsrehabilitering och aktiviteter

På Gustavsgården ges du möjlighet att delta i olika aktiviteter och njuta av de vackra sinnesstimulerande lokalerna i Oasen.

Vardagsrehabilitering och aktiviteter

På Gustavsgården har du möjlighet att delta i olika aktiviteter som anpassas utifrån dina egna önskemål, förutsättningar och behov. Du erbjuds även individuella insatser av sjukgymnast och arbetsterapeut om du har behov av det.

Regelbundet kan du delta vid aktiviteter så som sittgymnastik, sång- och rörelsegrupper, dans och tipspromenader. Vi har även behovsprövade aktivitets- och träningsgrupper som till exempel balansgrupper och korsordsgrupper. Vid högtider anordnas säsongsbundna aktiviteter som till exempel påsk-kul, luciafirande, jul-kul, sill-lunch, kräftskiva med mera.

Just nu genomförs ett projektet med anledning av Socialstyrelsens satsning med stimulansmedlen för ökad bemanning inom äldreomsorgen. Genom en utökad personalstyrka möjliggörs att fler aktiviteter kan genomföras och att ett större utbud av aktiviteter kan erbjudas. Dessa aktiviteter kan vara både individuella och i grupp.

Badet

På badet erbjuds du som har särskilt behov en möjlighet till avslappnande bad i en lugn och harmonisk miljö. Här får du en enskild stund i badet med bubblor, levande ljus och avspänd musik.

Oasen

I Oasen kan du som boende på Gustavsgården med hjälp av hörsel, doft, syn, smak och känsel uppleva skog, äng, skärgårdsbodar, en brygga samt en vik från Värmdö. Med hjälp av fototapeter, ljudanläggningar, belysning, vacker inredning med mera har vi skapat en oas för dina sinnen.

Här kan du bland annat njuta av ett fint avkopplande vardagsrum i gammal stil. Film och aktivitetsrummet bjuder dig på skog och äng till ljudet av fågelkvitter. Korridoren leder dig mellan skärgårdsbodar och brygga längs en vik från Värmdö samtidigt som du hör ljudet av vågskvalp.

I Oasens lokaler finns även spelenheten Xbox 360 Kinect. Här kan du utmana dina granar i till exempel tennis och bowling. Ingen handkontroll behövs.

Guldkanten

Anordnar aktiviteter på Gustavgården. Till dessa är både du som bor på Gustavsgården och du som är senior och bor hemma i ordinärt boende välkommen.


Kontakt

Gustavsgården
Trallbanevägen 3-5
134 43 Gustavsberg
Telefon: 08-570 131 00

Verksamhetsansvariga
Enhetschef, Ann-Christin Nordström
070-413 04 63

ann-christin.nordstrom@varmdo.se

Avdelningschef, Mahria Persson Lövkvist.

Gruppchef hus B/D

Vera Dordevic
08-57013180
Vera.dordevic@varmdo.se

Gruppchef hus C

Karin Holmer
08-57013170
Karin.holmer@varmdo.se

Samordnare HSL

Emma Lindström
08-57047079
Emma.lindstrom@varmdo.se

Bemanningsassistenter

08-57013118
08-57013136