• Brunt vatten kan förekomma i Gustavsberg och på Ingarö
    Just nu håller en omläggning av vattenledningar på att utföras mellan Ingarö och Gustavsberg. Detta kan göra att kranvattnet blir tillfälligt brunt för vissa boende i området. Om du upplever att vattnet är missfärgat, se till att spola vattnet tills det är klart. Vattnet är drickbart och missfärgningen är inte farlig, men undvik att använda tvättmaskinen om vattnet är missfärgat.
    Mer information

Bouppteckning

När någon avlidit ska det göras en bouppteckning. Det innebär att man går igenom och gör en skriftlig sammanställning av den avlidnes och den efterlevandes tillgångar och skulder.

När en person har avlidit ska de efterlevande göra en bouppteckning som redogör för kvarvarande tillgångar och skulder i dödsboet. Blankett för att göra bouppteckning finns hos Skatteverket, som har hand om bouppteckningar. Om den avlidne inte äger något och om tillgångarna endast räcker till begravningen, kan kommunens socialkontor i stället göra en dödsboanmälan, se särskild rubrik.

En begravningsbyrå kan ofta hjälpa till både med att ordna en begravningsceremoni och göra en bouppteckning. Bouppteckningen ska göras senast tre månader efter dödsfallet.

Läs mer om bouppteckning på Skatteverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information


Efterlevandeguiden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster