Seniorcenter Diamanten

Seniorcenter Diamanten är en öppen träffpunkt för alla seniorer i Värmdö Kommun. Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap.

Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap. Verksamheten har flera funktioner under samma tak och arbetar förebyggande med bl.a. föreläsningar, fysisk aktivitet och motverka psykisk ohälsa.

Diamantens verksamhet kan erbjuda dig

 • Träffpunkt för alla seniorer med fika och olika sorters aktiviteter.
 • Syn och hörselinstruktör – Hjälper till med enklare skötsel av hörapparater, träning av olika sorters syn och hörselhjälpmedel. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för hembesök eller besök på Diamanten. Tel 08-570 474 47
 • Fixartjänst - Hjälper till att byta batterier i brandvarnare, sätta upp tavlor, byta gardiner mm och andra sysslor där det finns risk för att du faller. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för ett hembesök! Tel 08-570 482 30
 • Nu har vi fått en seniorlots till Diamanten. Har du frågor som rör dig som senior i Värmdö kommun (tex om hemtjänst, hemsjukvård, aktiviteter mm) så kan du ringa till seniorlotsen. Vill du träffa henne på Diamanten kan du boka en tid.
  Kontakta Petra på tel. 08-570 474 93
 • Seniorcafé - Torsdagar och måndagar
  Se evenemangkalender
 • Anhörigstöd- Om du tar hand om eller är ett stöd för någon som är sjuk tex i en demenssjukdom och är över 65 år. Vi kan erbjuda enskilda samtal eller i en mindre grupp. Ring gärna och prata med oss på Diamanten eller med demenssjuksköterskan Elin Stamnell Tel 08-570 476 13.
 • Äldrekurator- Funderar du på något eller är det något som tynger dig? Du kanske känner dig orolig eller nedstämd? Då har du möjlighet att prata med kommunens äldrekurator. Äldrekuratorn har sekretess och lämnar inte ut information om dig utan ditt samtycke. Samtalet är kostnadsfritt.

  NYHET Samtal kan bokas i Hemmesta, Gustavsberg eller Stavsnäs. Telefontid tisdagar mellan klockan 9-11, övrig tid telefonsvarare. Kontakta äldrekurator Pia på telefon 08-570 481 73. Välkommen att höra av dig

Under våren 2022 kommer IT stöd erbjudas till Värmdös seniorer kostnadsfritt.

IT-stödet innebär att du som senior kan få hjälp med din mobil, platta eller dator. Helt kostnadsfritt! Du kan även få hjälp och stöd med frågor kring internet och dess användning.

Nedan finner du plats, tider och bokning:

Hemmesta

Ca 2 Måndagar i månaden kl. 13-15, Diamanten.
Ring för exakta datum eller se Diamantens månadsblad.

Plats: Kullsvedsvägen 2.

Tel: 08 – 570 474 71 diamanten@varmdo.se

Gustavsberg

Biblioteket, IT-hjälpen onsdagar,

Boka på: www.datorskolan.com/varmdo

Stavsnäs

Tisdagar kl. 10-12, Mötesplats Stavsnäs.

Plats: Lärarbostaden Skolvägen 15 Stavsnäsby

Tel: 070 – 769 45 30 www.motesplatsstavsnas.se

 

Nya deltagare

För våra nya deltagare kan vi erbjuda samtalskontakt varje dag, några gånger i veckan eller vid behov. Vi kan också träffas vid något tillfälle och gå en promenad eller komma hem till dig så du vet vem det är som kontaktar dig. Självklart är alla som är över 65 år välkomna på våra aktiviteter! Ring gärna så kan vi berätta mer!

Projekt- ”Motverka ofrivillig ensamhet hos äldre”

Pratbänkar - Värmdö

Diamanten arbetar nu med ett 3 årigt projekt som handlar om att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Vi har mycket på gång och bland annat så har vi startat upp med pratbänkar på 9 olika platser i kommunen.

Vid parkbänkarna i Värmdö har alla seniorer en möjlighet att umgås, få en liten pratstund och knyta nya kontakter. Detta är en del i Seniorcenter Diamantens projekt, att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.
Pratbänkarna arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med PRO Gustavsberg-Ingarö och Värmdö, Mötesplats Stavsnäs, Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens Hyresgästförening, Församlingar: Värmdö och Djurö-Möja -Nämdö, Gustavberg- Ingarö, Värmdöbostäder, Röda korset Värmdö.

NU STARTAR PRATBÄNKARNA UPP IGEN!

Vid parkbänkarna i Värmdö har alla seniorer en möjlighet att umgås, få en liten pratstund och knyta nya kontakter. Detta är en del i Seniorcenter Diamantens projekt, att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Bänkarna hittar du på platser där parkbänkar redan finns.

Håll utkik efter flagga och bänkar i just ditt närområde på torsdagar kl. 14:00. (OBS! Fredagar på Djurö)

Pratbänkarna arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med PRO Gustavsberg-Ingarö och Värmdö, Mötesplats Stavsnäs, Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens Hyresgästförening, Värmdö Församling, Värmdöbostäder, Röda korset Värmdö och äger rum vid följande platser:

Gustavsberg

Guldkanten: Trallbanevägen 3-5, innergården vid Gustavgården. (startar upp den 12 maj)

Munkmora: Skyttevägen 1-7 på gården (startar upp den 28 april)

Hamnen: Astertorget i Porslinskvarteren (startar upp den 21 april)

Hemmesta :

Hemmestahöjden: Kullsvedsvägen 40-60 vid vändplanen (även boule) (startar upp utomhus den 12 maj, tills dess är vi i hyresgästföreningens lokal precis brevid)

Djurö: Björkåsvägen, Björkås centrum på gården vid hyreshusen (startar upp någongång under maj månad) OBS! FREDAGAR KL 13.00

Varmt välkommen!

Vi ses!


Livsberättargrupper

Vi startar upp livsberättargrupper en gång per termin. Anmäl dig gärna redan nu eller hör av dig om du vill ha mer information. Maria Österman 073-856 73 63 tel eller mail: diamanten@varmdo.se

Tveka inte att höra av dig om funderingar eller synpunkter! Varmt välkommen önskar personalen på Diamanten.
Kontakt

Enhetschef
Josefine Mellström
josefine.mellstrom@varmdo.se

Kontaktpersoner:
Arbetsterapeut
Therese Östermann
therese.ostermann@varmdo.se

Undersköterska
Maria Österman
maria.osterman@varmdo.se

08-570 474 71

Seniorcenter Diamanten
Kullsvedsvägen 2
139 32 Värmdö