Seniorcenter Diamanten

Seniorcenter Diamanten är en öppen träffpunkt för alla seniorer i Värmdö Kommun. Lokalerna är handikappanpassade och du är med på de aktiviteter som passar dig. Det viktigaste med våra träffar är samvaro och gemenskap. Verksamheten har flera funktioner under samma tak och arbetar förebyggande med bland annat föreläsningar, fysisk aktivitet och motverka psykisk ohälsa.

Diamantens verksamhet kan erbjuda dig

  • Träffpunkt för alla seniorer med fika och olika sorters aktiviteter. Träffpunkterna finns på två ställen: Diamanten i Hemmesta och Diamanten i Stavsnäs.
  • Syn och hörselinstruktör – Hjälper till med enklare skötsel av hörapparater, träning av olika sorters syn och hörselhjälpmedel. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för hembesök eller besök på Diamanten. Tel 08-570 474 47
  • Fixartjänst - Hjälper till att byta batterier i brandvarnare, sätta upp tavlor, byta gardiner mm och andra sysslor där det finns risk för att du faller. Kostnadsfritt! Ring och boka tid för ett hembesök! Tel 08-570 482 30
  • Nu har vi fått en seniorlots till Diamanten. Har du frågor som rör dig som senior i Värmdö kommun (tex om hemtjänst, hemsjukvård, aktiviteter mm) så kan du ringa till seniorlotsen. Vill du träffa henne på Diamanten kan du boka en tid.
    Kontakta Petra på tel. 08-570 474 93
  • Anhörigstöd- Om du tar hand om eller är ett stöd för någon som är sjuk tex i en demenssjukdom och är över 65 år. Vi kan erbjuda enskilda samtal eller i en mindre grupp. Ring gärna och prata med oss eller undersköterska Maria Österman på tel. 073 856 73 63. I Värmdö Kommun finns demenssjuksköterskan Åke Grundberg telefon: 08-570 476 29 eller 070-454 79 06.
  • Följ vad som händer hos oss via Facebook och Instagram: seniorcenterdiamanten

Nya deltagare

För våra nya deltagare kan vi erbjuda samtalskontakt varje dag, några gånger i veckan eller vid behov. Vi kan också träffas vid något tillfälle och gå en promenad eller komma hem till dig så du vet vem det är som kontaktar dig. Självklart är alla som är över 65 år välkomna på våra aktiviteter! Ring gärna så kan vi berätta mer!

Livsberättargrupp

Är du ålderspensionär och vill träffa andra för att samtala om livet? Det är dags att göra plats för er äldre och all er erfarenhet och klokskap

Tillsammans skapar vi hopp, sammanhang och mening

En samtalsgrupp består av ca 6 deltagare och leds av utbildade gruppledare. Vi ses tillsammans en gång i veckan vid 7 tillfällen. Att delta i en livsberättargrupp är kostnadsfritt.

I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor.

Livsberättargrupper i Värmdö kommun arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med Röda korset och Värmdö församling.

Ring/Smsa: 073 856 73 63

Välkommen!

Pratbänkar

Vid parkbänkarna i Värmdö har alla seniorer en möjlighet att umgås, få en liten pratstund och knyta nya kontakter. Detta är en del av Seniorcenter Diamantens mål, att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Pratbänkarna arrangeras av Seniorcenter Diamanten i samarbete med Föreningen Guldkanten, Hemmestahöjdens Hyresgästförening, Värmdö Församling, VärmdöBostäder, BRF Munkmora och volontärer.

Torsdagar kl. 14

Gustavsberg

Munkmora: Skyttevägen 6 i föreningslokalen. Vi bjuder på kaffe och kaka!
Vi flyttar ut pratbänken till Skyttevägen 1-7 igen när det blir varmare ute.

Gustavsgården: Trallbanevägen 3-5 har stängt under vintern och startar upp igen till sommaren.

Hemmesta

Hemmestahöjden: Vi bjuder på fika och spelar inomhusboule på Kullsvedsvägen 2.

Fredagar kl. 13

Djurö

Pratbänk inomhus i Djurö kulturhus, det gula huset mitt emot ICA Djurö. Fika finns!
OBS! fredagar kl. 13-14.

Vid frågor, ring gärna Seniorcenter Diamanten: 08-570 474 71.

Varmt välkommen!

IT-stöd


IT-stöd innebär att du som senior kan få gratis hjälp med din mobil, platta eller dator. Du kan även få hjälp och stöd med frågor kring internet och dess användning.

När: Oftast är det Drop in jämna måndagar kl 13-14, men för att vara säker på att personal finns på plats så ring 08-570 474 71 eller se Diamantens månadsblad.

Plats: Kullsvedsvägen 2


Kontakt

Enhetschef
Alexandra Lanthén
alexandra.lanthen@varmdo.se

Kontaktpersoner:
Arbetsterapeut
Therese Östermann
therese.ostermann@varmdo.se

Undersköterska
Maria Österman
maria.osterman@varmdo.se

08-570 474 71
diamanten@varmdo.se

Seniorcenter Diamanten
Kullsvedsvägen 2
139 32 Värmdö