Dagskär

Dagskär driver demensdagvårdsverksamhet via bistånd, för dig med demenssjukdom

Dagskär bedriver sin verksamhet i centrumhuset i Gustavsbergs centrum. Här bjuds det på morgonfika samt lunch från Gustavsgårdens restaurang.

Demensdagvården på Dagskär sker via bistånd. När beslut om bistånd är klart, gör personalen ett hembesök, där de får lära känna dig och dina behov.


Hur jobbar vi?

Demensdagvården börjar alltid med en morgonfika med samtal kring olika ämnen och sedan går alla en gemensam promenad, med varierande mål och sträckor. På dagen sker sedan olika aktiviteter, både i grupp och enskilt. Några exempel på de aktiviteter som förekommer på demensdagvården är sittgympa, ballonggympa, bowling, boule, allsång och musik, taktil handmassage, kortspel samt måleri och mycket mer. Tillsammans med våra gäster skapar vi en meningsfull och stimulerande dag.

Anhöriga

Anhöriga är alltid välkomna att komma och hälsa på och kan alltid höra av sig till personalen på Dagskär. Det anordnas anhörigträff två gånger om året. De träffarna utformas efter vad de anhöriga behöver och vill ha ut av träffen. Till exempel kan demenssjuksköterska komma och föreläsa.

Kontakt

tf Enhetschef
Alexandra Lanthén
08-570 473 04
alexandra.lanthen@varmdo.se

Dagskärdemensdagvård
Centrumhuset
Blekängsvägen 14
134 30 Värmdö.

08-574 409 16
dagskar@varmdo.se