SKAPA daglig verksamhet verksamhet

SKAPA daglig verksamhet vänder sig främst till kunder med måttlig till grav intellektuell funktionsnedsättning och behov av omfattande stöd i den dagliga sysselsättningen och omvårdnaden. Flera kunder har också omfattande fysiska funktionsnedsättningar. Drivs av: Nacka kommun

SKAPA daglig verksamhet arbetar med kommunikation, rörelse, musik och skapande. Genom olika utflykter och aktiviteter året runt främjas individens delaktighet i samhället. SKAPA står för Struktur, Kommunikation, Aktivitet, Pedagogik och Acceptans. I verksamheten genomsyras arbetsdagen av glädje med individen i fokus.

Med hjälp av bilder eller text får alla ett eget schema över dagen. I det dagliga arbetet används olika kognitiva hjälpmedel för att tydliggöra tid, arbetsuppgifter, information, struktur och valmöjligheter. Verksamheten erbjuder aktiviteter såsom exempelvis bild och form, trädgård, promenader, utflykter, träning både individuellt och i grupp, liggande dans, köksgrupp och bakning samt musikstund.

Lokaler

SKAPA daglig verksamhet ligger i Mensättra, en kort promenad från Orminge centrum i Nacka kommun, med goda kommunikationsmöjligheter. Lokalerna är rymliga och tillgänglighetsanpassade och har flera uteplatser samt nära till natur och promenadvägar. I lokalerna finns många hjälpmedel och träningsredskap.

Särskild inriktning:

Verksamheten arbetar utifrån tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Som kommunikationsstöd används tecken som stöd, dator och surfplattor med appar anpassade efter kundernas behov och förutsättningar. I personalgruppen finns en finskspråkig medarbetare. Verksamheten har tillgång till stödpedagog och terapihund.


Kontakt

Robert Östling
Adress: Ornövägen 2, våning 2, 132 32 Saltsjö-Boo
Telefon: 08-431 99 64
Mail: robert.ostling@nacka.se

Hemsida: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Målgrupp: Vuxna personer enligt personkrets 1 LSS (1 § p. 1 LSS).