Kollo på Sickla fritidsgård

Sickla fritidsgårds kollo är till för dig mellan 13-21 år med utvecklingsstörning. Du som kommer hit kan också ha fysiska funktionsnedsättningar.

Mer information

Drivs av Fritid och Omsorg Stockholm AB.

Grunden till vår verksamhet bygger på tillit och övertygelsen om alla människors lika värde samt att alla individer är fria, ansvarstagande, skapande och sociala.

All verksamhet och alla aktiviteter inriktar sig på den egna individens utveckling och den enskildes samverkan och interaktion i grupp – att den enskildes förmåga och vilja tas tillvara, att vara delaktig som en förutsättning att utveckla sin självkänsla och självtillit.

Ungdomarna på Sickla fritidsgård har möjlighet att deltaga/utvecklas till ung vuxen. Med detta menas att alla personer har möjlighet att utveckla sin egen förmåga och sina färdigheter:

  • Att klara av sin egen vardag
  • Att delta i sociala sammanhang
  • Att skapa egen och givande fritid och en egen umgängeskrets, ett socialt nätverk

Vi har utgått från ovan då vi planerat och byggt upp verksamhetens olika aktiviteter. Vi erbjuder aktiviteter som bland annat består av eftermiddagsfritids, flera olika kvällsverksamheter, helgläger samt sommarläger.

Geografiskt läge

Sickla fritidsgård är beläget ca 5 minuters gångväg från Sickla köpkvarter närmare bestämt på Sickla strand 68. Gården ligger mycket vackert precis vid stranden av Sicklasjön. Buss från Slussen (401 och 403) stannar vid hållplatsen ”Sickla strand” som ligger ca 150 meter från fritidsgården.

Period – vilka veckor kan verksamheten ta emot deltagare

Under sommarveckorna 27 och 28 arrangerar Sickla Fritidsgård sommarläger för ungdomar med lindrig funktionsvariation. Det är veckor fulla med fart, bus och härligt umgänge.

Vecka 27 är det Djur och Natur, ett sommarläger som är till för dig som gillar djur och att vara ute i naturen. På detta läger behöver du kunna ta dig fram i ojämn terräng. Under veckan kommer vi sysselsätta oss med utflykter till stall, zoo:n, badplatser, äventyrsbad, restauranger och massa andra roliga aktiviteter.

Vecka 28 är det Sicklalägret. Detta sommarläger är till för dig som tycker om att ha kul tillsammans med kamrater. Vi gör utflykter till olika parker och badplatser, åker och klättrar, ser på bio samt gör heldagsutflykter till äventyrsbad och Gröna Lund.

Inför sommaren och sommarlägren bjuder vi in till informationsträff där man får träffa personalen som skall jobba samt ta del av schema, packlista och annan bra information.

Om du är intresserad av våra sommarläger och inte går på Sickla Fritidsgård är du varmt välkommen att ta kontakt med oss så skickar vi den information du vill ha.

  • Kom och ha kul med oss på sommarens roligaste veckor!

Logi

På Sickla finns sex sovrum varav två singelrum. Utöver finns gemensamhetsrum, kök, uteplats med tillgång till bad och badstrand samt två badrum/toaletter.

Resa till kollo – beskrivning av hur deltagarna kommer till verksamheten:

Föräldrar/anhörig lämnar samt hämtar sin ungdom på Sickla fritidsgård vid start och avslut. Varje lägervecka avslutas med föräldrafika.

Kontakt

Mathilda Thyden,
Verksamhetsansvarig: Per Thydén
08-7162901 alternativt 0701-458000
sickla@sicklafritidsgard.se

Hemsida

www.sicklafritids.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.