Korttidshem för barn och unga

Barn och unga med funktionsnedsättning och deras vårdnadshavare kan få hjälp i form av miljöombyte och avlastning på Värmdö korttidshem. Du som bor på korttidshemmet kan vara upp till 21 år.

Boende på korttidshem beviljas av din biståndshandläggare, som också beviljar antalet dygn du får vistas här. Vistelsen på korttidsboendet sker genom återkommande dygn, rullande under en period om fyra veckor.

Så ser det ut på korttidshemmet

Värmdö korttidshem ligger i markplan med en inhägnad trädgård i ett lugnt bostadsområde med närhet till natur, fina utemiljöer och goda bussförbindelser.

Korttidshemmet har plats för sju personer åt gången. Alla barn och ungdomar har eget sovrum och eget badrum under korttidsvistelsen. I ett av sovrummen finns taklyft och det finns även portabel golvlyft.

Utöver de sju sovrummen finns ett stort kombinerat allrum och kök, ett musikrum, ett pysselrum, ett stort rörelserum/mindre gymnastiksal med mycket redskap att plocka fram. Här finns också tvättstuga och personalutrymmen.

Personal

På Värmdö korttidshem arbetar personalen enligt ett schema utifrån hur behoven och bokningarna ser ut. All matlagning sker på korttidshemmet.

Stöd och omsorg

Korttidshemmet arbetar utifrån varje barns och ungdoms egen genomförandeplan, som är utarbetad efter just deras behov. Som barn/ungdom och vårdnadshavare får du en stödperson utsedd till dig/er som kommer att vara din speciella kontakt i personalgruppen. Korttidshemmet samarbetar även med personens nätverk utifrån önskemål och behov.

Aktiviteter

Vi har som målsättning att erbjuda dig en meningsfull, avkopplande och rolig vistelse. På vardagarna planeras det mindre aktiviteter, utifrån att du kanske har läxor att göra eller behöver samla kraft till kommande skoldag. Under helgerna försöker vi alltid hitta på något speciellt som önskats eller är populärt. Det kan exempelvis vara att besöka någon rolig, närliggande lekpark, grilla korv i naturen, besöka badhuset eller besöka något museum. Korttidshemmet eftersträvar att få bra gruppsammansättningar där du får socialt utbyte med övriga barn och ungdomar.

Kontakt

Enhetschef Kerstin Jansson

08-570 475 35

kerstin.jansson1@varmdo.se


Värmdö korttidshem
Kullsvedsvägen 5
139 32 Värmdö
070-168 01 68

Mer information


Korttidsverksamhet