Coronaviruset - lägesbilden i Värmdö

Värmdö kommun följer händelseutvecklingen kring covid-19 och arbetar aktivt med att minska smittspridningen av viruset. Här hittar du senaste nytt kring utvecklingen i kommunen samt information om förskola, skola, vård och omsorg. Sidorna uppdateras kontinuerligt och du kan alltid nå hit snabbt via adressen www.varmdo.se/corona

Skärpta allmänna råd förlängs i Stockholms län

De skärpta allmänna råden för Stockholms län som gällt sedan den 29 oktober 2020 förlängs.
Beslutet har fattats av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson efter samråd med regionens smittskyddsläkare och gäller till och med den 13 december 2020.

Skärpta allmänna råd i Stockholms län

Den 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten, efter samråd med den tillförordnade smittskyddsläkaren i Region Stockholm, att skärpa de allmänna råden i Stockholms län för att minska en hastigt ökande smittspridning av covid-19.

De allmänna råden innebär att du bland annat bör avstå all fysisk kontakt med personer du inte bor med, med undantag av vårdbesök.

Du bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer såsom butiker, köpcentrum, gym, med mera. Endast nödvändiga besök till apotek och livsmedelsbutiker bör göras.

Mer information om skärpta allmänna råd på SLL.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information för skola och förskola

Kommunens grundskolor och förskolor håller öppet som vanligt. Friska personer kan gå till grundskola och förskola. Även på gymnasiet sker undervisning på plats.

Information för vård och omsorg

Vi följer aktuella direktiv från Folkhälsomyndigheten om hur vi ska förhålla oss till smittan. Vi har skapat rutiner och riktlinjer, utifrån rekommendationerna, för att säkerställa ett tryggt arbetssätt för våra medarbetare och en trygg tillvaro för våra brukare. Dessa rutiner och riktlinjer uppdateras löpande när det kommer nya anvisningar från myndigheten.

Håll dig informerad

1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRIS - att tala med barn om coronavirusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndingheten - information in other languageslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SLL (Region Stockholm)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunens SMS-tjänst - registrera dig