Vårt kök

I Fågelviks kök arbetar fyra personer som ser till att alla barn, elever och vuxna ska få en bra matupplevelse med omtanke och bra råvaror. För oss är mat glädje, gemenskap och upplevelse.

Köket är bemannat mellan kl. 06:45 - 16:00.

Vi serverar både frukost, lunch och mellanmål. Det finns två matsalar – en mindre på förskolan och en stor matsal på skolan för eleverna samt de äldsta barnen på förskolan.

Maten lagas från grunden i största möjliga mån. Vi köper mycket ekologiskt - kött, mjölk, ägg och fisk är nästan alltid miljöcertifierat och det mesta är svenskt. Även frukt och grönt är ekologiskt och/eller svenskt. Vi använder mycket bönor, bulgur och fullkornsprodukter i vår matlagning.

Varje dag serveras en stor salladsbuffé med minst sex sorters grönt och även olika ”röror” och andra blandningar som bulgursallad, couscous osv.

Köket följer livsmedelsverkets näringsrekommendationer. Vi strävar efter att våra små och stora kunder får det som de önskar och att maten samtidigt är näringsrik. Vad gäller allergikost så gör vi den så likvärdig den vanliga kosten som möjligt.

Personal

Eva Gustafsson, kökssamordnare/kock

Magnus Andersson, kock

Gunilla Bryntesson, måltidsbiträde/dietansvarig

Kerstin Wahllund Hansson, vikarierande måltidsbiträde

Kontakt

Telefon: 08-570 483 91