Talande webbLyssna

Om vår skola

Kyrkskolan är en liten skola med årskurserna F-6 Våra byggnader ligger naturskönt intill Prästfjärden och Oxön i Ängsvik på norra Värmdö och endast sju minuters bilfärd från Hemmesta.

Kyrkskolan

Vi arbetar ut ifrån vår Skärgårdsprofil, som främjar till många uteaktiviteter, men också till vårt förhållningssätt till djur och natur. Vi arbetar med en röd tråd i utveckling och lärande genom både teori och praktik. Förutom arbetet med natur lägger vi stor vikt vid de viktiga baskunskaperna: läsa, skriva, tala och räkna.

En liten, trygg skola

Vi vill gärna se oss som den moderna byskolan. Kyrkskolan är en liten, trygg skola där vi vuxna ser varje elev. Vi vill att vår skola ska genomsyras av en människo- och samhällssyn som präglas av demokrati, jämlikhet, trygghet och ansvar.

Kompetent och erfaren personal

All personal på skolan samverkar för en helhetssyn på barnen och för att hela deras dag i skolan ska vara varierad och tillmötesgå olika behov. Alla våra lärare är behöriga och fritidspersonalen har lång erfarenhet och adekvat utbildning.

Bra skolmat

Vi vill att lunchen ska vara en en lugn stund där vi fyller på energie.

Målet är att ge eleverna de bästa möjliga förutsättningarna till studier genom god, näringsrik mat och fysisk aktivitet.

Läs mer om kost och hälsa på Kyrkskolan

Skärgårdsprofil

Vår inriktning är natur och skärgård. Här får man lära sig sjövett, allemansrätt, segla, paddla, säkerhet vid vattnet, iskunskap och mycket mer i vår fantastiska utemiljö. Alla barn och elever har tillgång till skolans egen brygga och våra båtar.

Läs mer om vår skärgårdsprofil

Trygghet och jämlikhet

Alla människor är unika, har olika förmågor och intressen - vi använder barnens starka sidor för att utveckla övriga förmågor. Vi uppmuntrar olikheter och lär barnen att samarbeta med olika kamrater. Alla duger, ingen är perfekt, det är tillåtet att pröva, man lär av sina misstag. Vi går iskola för att träna och lära oss det vi behöver!

Vår verksamhet ska genomsyras av en människo- och samhällssyn som präglas av demokrati, jämlikhet, trygghet och ansvar. Alla barn/elever ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och få uppleva skoldagen som meningsfull och stimulerande.

Vår vision

  • Alla barns/elevers rätt att få den hjälp de behöver ska tillgodoses
  • Alla barns/elevers speciella rättigheter ska uppfyllas
  • Alla barn/elever ska uppnå sina mål
0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: