Talande webbLyssna

Skärgårdsprofil

Kyrkskolan är något så ovanligt som en modern byskola; det lilla charmiga formatet kombinerat med framåtanda och nytänkande. Vi har fantastiska pedagoger och en fantastisk miljö som båda utgör grunden för vår skärgårdsprofil.

Enheten ligger bredvid Kyrkfjärden och har sin skolgård även på vattnet med vår is på vintern och vid öppet vatten för båtar, bad och fiske. I skolan och i fritidshemmet lär sig eleverna värna om natur/miljö på ett konkret sätt som innefattar allt från allemansrätt till säkerhet och entreprenörskap i skärgården.

För fritids och idrotten har vi en arbetsmetod som innebär att lära upplevelsebaserat och samtidigt ämnesintegrerat för att nå målen i Lgr 11/GY11. Vi arbetar för att motverka det som kallas "naturanalfabetism" och samtidigt betona en verksamhet utomhus på Värmdö.

- Förut var jag rädd för vattnet, men nu älskar jag det, 
sa Eddie 8 år efter att ha suttit i en kanot för första gången.

Kyrkskolans skärgårdsprofil för fritidshemmet handlar om att utveckla individernas självkänsla med hjälp av olika övningar och aktiviteter. Vi strävar efter att eleverna är goda kamrater och att eleverna bygger upp en god riskbedömningsförmåga i olika scenarion. Detta blir även en god hjälp senare i livet.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad:

Kontakt

Expedition

Oxövägen 2 A-F
139 50 Värmdö

Expeditionen är sporadiskt bemannad

Fritidshemmets telefon är bemannad 06:30-17:30

08-570 486 80 alt.

08-570 486 81

Se Kyrkskolan i Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Mer kontaktinformation