Talande webbLyssna

Restaurangen

Stor salladsbuffé

Stor salladsbuffé

Vällagad och god mat

Våra elever har valt att kalla vår skolrestaurang "Matmunken". I köket tillagas maten med kärlek till våra elever. Maten är näringsrik och nästan all mat lagas från grunden i vårt nyrenoverade kök. Kvalitén är hög och vi strävar efter att alltid använda svenska produkter, ekologiska råvaror och MSC kravmärkt fisk etc.

Vi arbetar efter riktlinjerna "Bra mat i förskola/skola" och följer Livsmedelsverkets rekommendationer. Värmdö kommun har också tagit fram en kostpolicy som även den är en grund för vår matservering. Vi arbetar för att servera god mat med ökade vegetariska inslag samtidigt som vi bl.a. minskar mängden fett och socker i maten. Vi vill ge våra elever en hälsosam och positiv upplevelse av maten som kan ge goda matvanor i livet.

Till lunch serveras alltid en stor salladsbuffé och minst två varmrätter (varav en vegetarisk). Veckans måltider är varierade med t.ex. husmanskost, fiskrätter, pasta, soppa med nybakat och pålägg och ofta avslutas veckan med en lite festligare måltid. Flera dagar per vecka serveras dessutom hembakat bröd.

På Munkmoraskolan erbjuder vi alla elever frukost, lunch, mellanmål samt frukt tre gånger under dagen.

Hållbar utveckling är viktigt i hela vår verksamhet och i vår restaurang Matmunken arbetar man målmedvetet för att vara en del av den utvecklingen genom att bl.a. minska matsvinnet på olika sätt.0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: