Till kommunens startsida
Till Farstavikens skolas startsida
Talande webbLyssna

Skärgårdsprofil

Värmdö skärgårdsskola gör verkligen skäl för sitt namn. Närheten till hav och natur gör att vi har möjlighet att använda naturen som lärmiljö.

Alla våra enheter ligger nära havet med tillgång till bryggor och båtar. På Djurö har vi en egen skolbrygga och ett båthus med en egen flotta av kanoter och segeljollar.

Föskoleklass och lågstadiet

Vår skärgårdsprofil innebär att våra elever redan från förskoleklass får lära sig om, och ta del av, vår unika skärgård. I lågstadiet besöker eleverna Sandhamn för att få lära sig mer om Sandöns spännande historia och vi gör även en cykelutflykt på Runmarö.

Mellanstadiet

Under mellanstadieåren ordnar vi en lägerskola på Svartsö. I årskurs 6 tar vi med eleverna på ett paddeläventyr med matlagning över öppen eld och övernattning.

Högstadiet

För högstadiets elever blir profilen extra tydlig då de inom ramen för elevens val får möjlighet att ta förarbevis för båt. Dessutom åker åttorna varje år på en tre dagar lång skutsegling med segelfartyg, där alla elever är matroser. De får prova på att sätta segel, navigera, skura däck, laga mat - alla sysslor som hör livet till på ett segelfartyg.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: 2018-03-20

Kontakt

varmdoskargardsskola@varmdo.se
Sollenkrokavägen 41
139 73 Djurhamn

Rektor

Lena Möllersten
08-570 486 05
lena.mollersten@varmdo.se

Frånvaroanmälan av elev görs i första hand på SchoolSoft, i andra hand på telefon: 08-570 486 00Mer kontaktinformation