Min bild

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom projektet Min bild. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagen Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

Nu har Amun Faisal sommarlov och hon tycker det känns säkert att inte behöva gå ut så mycket.

Amun Faisal sätter sig på altanen hemma för att rita, något hon tycker mycket om att göra.

En stor flaska handsprit finns numera hemma hos familjen.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

I början hörde jag att många somalier hade dött av corona i Sverige, det kändes dåligt. Sedan blev mamma rädd för viruset och sa att vi inte fick gå ut och inte gå till skolan. Hon sa hur vi skulle göra för att skydda oss, det kom ett papper i brevlådan på somaliska om hur man gör. Vi började hålla avstånd, tvätta händerna mer och använda handsprit. Det hade de sagt till oss i skolan också.

Vi var hemma från skolan den första månaden, det var skönt att vara hemma tillsammans med de andra i familjen. Den sista månaden tyckte mamma att det var ok att gå i skolan igen så det gjorde vi.

Först var jag lite orolig för att jag eller någon i familjen skulle bli sjuk men jag mår bra och nu är jag inte rädd. Jag facetimar ofta med vår familj i Somalia, där har de inte så mycket corona så jag är inte orolig för dem.

Jag tittar inte på nyheterna eftersom det är svårt att förstå vad de säger och nu har vi sommarlov så nu går vi inte ut, det känns säkert. Det här viruset är dåligt men jag tror att det kommer gå över i år.

 

Tillbaka till porträttkatalogen