Min bild

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom projektet Min bild. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagen Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

För Thorbjörn Nylander på Värmdö Färgbod har sommarsäsogen dragit igång, trots coronapandemin. ”Det är gott om kunder. Många som är korttidspermitterade har både pengar och tid nu, så de passar på att komma hit.”

För Thorbjörn Nylander på Värmdö Färgbod har sommarsäsogen dragit igång, trots coronapandemin. Man är noga med att hålla avstånd och erbjuder handdesinfektion till kunderna.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

Det som är mest påtagligt för mig är att man måste hålla avstånd och att man inte kan träffa sina kompisar och släkt som vanligt. Min femåriga dotter vill förstås gärna träffa sin mormor så vi har pratat om sjukdomen och vad den innebär, för att hon ska förstå varför det är annorlunda nu. Vi har också träffat hennes mormor, men ute och på avstånd, hon ville så gärna visa att hon hade lärt sig cykla och så har vi spelat fotboll med mormor.

Jag är inte orolig för att bli sjuk själv men jag har tänkt mer på det nu på slutet när man hört om fler yngre som blivit sjuka. Jag är förstås orolig för min pappa och för min svärmor.

På jobbet har vår sommarsäsong dragit igång och det är gott om kunder. Många som är korttidspermitterade har både pengar och tid nu, så de passar på att komma hit.

Den senaste veckan verkar det som att folk tänker mindre på att isolera sig, men jag har också sett fler som har munskydd eller visir och handskar i mataffären. Jag tror, som Tegnell har sagt, att det kommer att komma en andra våg i höst. Jag hoppas att det kommer ett vaccin så att det blir som vanligt igen, man vill ju gärna kunna åka på semester till andra länder och inte vara kvar i det här.

Tillbaka till porträttkatalogen