Friluftsaktiviteter

Aktiviteter för dig som gillar friluftsliv med djur, natur och hav.

Skogsbad Artipelag

Vad: Skogbad är en metod som ger oss möjlighet att ta in naturen med alla våra sinnen och på så sätt ta vara på naturens lugnande och välgörande inverkan. Ett skogsbad för barn skiljer sig något från det vi erbjuder vuxna – i barnversionen förekommer mer rörelse och lek, och deltagarna får större utrymme att utforska platsen där de befinner sig. Skogsbadet ger barnen en möjlighet att skapa förståelse för vad naturen är, vilken respekt vi bör visa den och en insikt i att vi alla är en del av ett större sammanhang. Att umgänge med naturen ger oss en känsla av gemenskap, öppnar upp för nya lekar, insikter och förundran för den värld vi lever i.
För vem: Barn 5-8 år
När: Påskafton 11.55 (90 min)
Var: Artipelag
Pris: 200 kr
Mer info:https://artipelag.se/aktiviteter/pask-och-pasklov/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tipspromenad Artipelag

Tipspromenaden består av 15 frågor om allt från vilka djur som bor i Baggensfjärden till vad som växer på Artipelags tak.

För vem: Hela familjen
När: Skärtorsdag till påskdagen kl 11–17,
Var: Artipelag

Dagläger på Nysveds gård (Fullbokat)

Vad: Riddjuris för nybörjare, Ridlekis för de som kan rida utan ledare, Ridläger för de som rider självständigt alla gångarter. Vi rider på volten och ut i skogen, kör ponny med vagn, tar hand om och matar gårdens alla djur och massa annat skoj. Mellis ingår, medtag egen lunch.
För vem: Barn och unga från ca 5 år
När: 1-3 mars kl 9-15
Var: Nysveds Gård
Pris: 3250 kr
Anmälan och frågor: www.nysvedsgard.selänk till annan webbplats