Imagine Van Gogh på Artipelag

Mall för nyhetsbild

Välkommen in i van Goghs fantastiska värld. Låt dig översköljas av de berömda konstverken som projiceras på väggar, golv och skärmar i Artipelags stora Artbox.

En mäktig upplevelse som förhöjs av lokalens rymd på hela 1 200 kvadratmeter och klassisk musik av kompositörer som Mozart, Bach och Satie. I denna djupdykning av van Goghs universum tar skaparna av Imagine Van Gogh bort ramarna och låter dig upptäcka verken på ett helt nytt sätt, i en audiovisuell, immersiv upplevelse som passar alla åldrar.

Med sina dramatiska penseldrag och skarpa färger hade Vincent van Gogh ett helt unikt uttryck. I Imagine Van Gogh kliver du rakt in i världskända motiv som Stjärnenatt, Solrosor och Irisar. Upplevelsen förstärks ytterligare av Artboxens imponerade takhöjd på 12 meter och musik av Mozart, Bach, Saint-Saëns, Delibes och Satie.

Vincent van Gogh var en postimpressionistisk konstnär och en av expressionismens främsta pionjärer. Han är vida känd för sin konstnärliga gärning. Under knappt ett decennium som aktiv konstnär skapade han över 2 000 konstverk, varav ca 900 oljemålningar. van Goghs distinkta stil kännetecknas av impulsiva, fylliga penseldrag, klara färger, glödande landskap, uttrycksfulla porträtt och livfulla stilleben.

Upplevelsen börjar i det pedagogiska rummet där man får veta mer om van Gogh, vem han var, hans konstnärskap och teknik samt de olika perioderna som har präglat hans verk. Introduktionen leder vidare in till Artboxen där van Goghs verk projiceras på väggar, golv och skärmar till toner av klassisk musik. För bästa upplevelse rekommenderas att ta in verken från flera olika vinklar, vandra runt i rummet och låt dig uppslukas av van Goghs måleri.

Imagine Van Gogh visas på Artipelag t.o.m. 13 oktober, läs mer och köp biljetter på artipelag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-
-
Artipelagstigen 1, 134 40 Gustavsberg