Sommarvandring - En historisk vandring på Möja i Bergs by

Mall för nyhetsbild

Sommarvandring på Möja i byn Berg med nedslag i Möjas historia från istid till naturahushållningens upphörande

Lyssna till spännande händelser i Möja historia med bland annat den danske kungens Valdemars segelled från 1200-talet, fiskets stora historiska betydelse samt den storpolitiska bakgrunden till 1719 års ryska skärgårdshärjningar, om situationen före, under och efter sommaren 1719 för främst Möjas och de kringliggande öarnas befolkning.

Samlingsplats: Vid Möja hembygdsmuseum i byn Berg på Möja

Datum: Lördag 3 augusti

Tid: Kl 13.30 då föredragningen börjar. Vandringen avslutas vid Möja kyrka efter ett antal stopp runt Kyrkviken cirka 15.30

Guide: Ingemar Hamskär

Fri entré - ingen anmälan

Tillgänglighet: Inledningsvis kuperad och brant terräng vid museet - därefter runt Kyrkviken är det en enkel promenad fram till Möja kyrka där vandringen avslutas

Kommunikationer: Waxholmsbåt eller passbåt till huvudorten Berg på Möja

Övrigt: I byn Berg finns turistbod, affär, restauranger och café . Man kan förstås ta med sig egen skaffning och hitta en bra plats att njuta av den t ex nedanför kyrkan invid Kyrkvikens vatten.

Möja hembygdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga guider berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen. Vandringarna är kostnadsfria och ingen föranmälan krävs, men se till att infinna dig i tid på angiven samlingsplats och ta på dig promenadskorna.

Guiden avgör hur stor grupp som kan tas emot. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra guider svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen.
Varmt välkommen!


-
Möja hembygdsmuseum i byn Berg på Möja