Sommarvandring -Guidad tur på Bullerö

Mall för nyhetsbild

"Liljefors och Kreuger bland kobbar och skär" Naturbevakaren och Runmaröbon Ann-Sofi Andersson berättar om Bullerös unika utskärgårdshistoria.

Hör om Bullerös utskärgårdshistoria och om människorna som bott på ön. Det blir visning jaktstugan och berättelser om Bullerölagets sammankomster under tidigt 1900-tal. Det finns tre markerade leder att gå på egen hand efter guidad visning.

Datum: 17 augusti

Tid: Vid förmiddagsbåtens ankomst (se nedan)

Träffpunkt: Samling på Bullerö brygga i samband med att förmiddagsbåten anlöper Bullerö brygga. Ann-Sofi tar emot. Återresa till Stavsnäs med eftermiddagsbåten. Medtag matsäck då det inte finns något att köpa på Bullerö. Raststugan är öppen för besökare. Turbåten måste förbokas. Boka din resa hos Stavsnäs båttaxi www.battaxi.se Länk till annan webbplats. telefon: 08-571 50 100

Guide: Naturbevakaren och Runmaröbon Ann-Sofi Andersson

Tillgänglighet: Svår/medelsvår terräng. Det finns möjlighet att ta sig in till jaktstugan och till Zarahs strand med rullstol.

Guidningen är gratis!

Vid frågor ring Ann-Sofi 010-223 17 17

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga guider berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen. Vandringarna är kostnadsfria och ingen föranmälan krävs, men se till att infinna dig i tid på angiven samlingsplats och ta på dig promenadskorna.

Guiden avgör hur stor grupp som kan tas emot. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra guider svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen.
Varmt välkommen!


-
Bullerö