Sommarvandring Guidad tur på Bullerö -
Liljefors och Kreuger bland kobbar och skär

Mall för nyhetsbild

Naturbevakaren och Runmaröbon Ann-Sofi Andersson berättar om Bullerös utskärgårdshistoria och om människorna som bott på ön.

OBS! Det blir visning av museet och berättelser om Bullerölagets sammankomster i jaktstugan under tidigt 1900-tal. Det finns tre markerade stigar att gå på egen hand efter guidad visning.

Tillgänglighet: Medelsvår terräng. Det finns möjlighet att ta sig in till museet och till Zarahs strand med rullstol.
Guide: Ann-Sofi Andersson, Bullerö naturreservat. Tel 010-233 17 17
Samlingsplats: Samling på Bullerö brygga i samband med att förmiddagsbåten anlöper Bullerö brygga. Guiden Ann-Sofi tar emot. Återresa till Stavsnäs med eftermiddagsbåten.

Medtag bra skor eller stövlar, matsäck för heldag samt badhandduk för de som vill basta. Det är gratis att basta. OBS!!!Tiden kommer att anpassas efter båtens turlista.

Gästen måste själv reservera plats på Bullerölinjen: Stavsnäs båttaxi online www.battaxi.se Länk till annan webbplats. eller ringa 08-571 50 100. Frågor till Ann-Sofi: 010-223 17 17

Guidningen är gratis men boka plats på: bokagrupp.se/varmdo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga guider berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen.

Vi har rätt att neka ej bokade att delta. Se till att infinna dig i tid på angiven
samlingsplats och ta på dig promenad skorna. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra guider svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen. Varmt välkommen!


-
Bullerö

Är det här evenemanget något som passar dig? Vad roligt! Vi vill bara kort påminna om att det är viktigt att du följer samtliga Covid-relaterade restriktioner och rekommendationer som är aktuella. Är du osäker på hur just detta evenemang jobbar med att minska risken för smittspridning? Hör av dig till arrangören så berättar de mer. Låt oss hjälpas åt - sprid kärlek, inte virus!