Sommarvandring - Gustavsbergs porslinsfabrik – historien och arkitekturen

Mall för nyhetsbild

Gustavsbergs porslinsfabrik grundades 1825. Fabriksanläggningen
ligger kvar på samma plats sedan starten och erbjuder idag ett brett spektrum av byggnader från verksamhetens snart 200-åriga historia.

Området är sedan 2010-talet i stor förvandlingsprocess till förmån för byggande av bostäder. Många av de fabriksanknutna byggnaderna och ugnarna har rivits under årens lopp, men ännu finns viktiga delar kvar från porslinsfabrikens guldålder.

Guide: Johan Aspfors
Samlingsplats:
Vid vattenhjulet, Chamottevägen 4
Vandringen tar ca 1,5 h.
Tillgänglighet: Lätt terräng. För gång, rullstol, cykel.
Gratis men boka plats på: bokagrupp.se/varmdo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga ciceroner berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen.

Vi har rätt att neka ej bokade att delta. Se till att infinna dig i tid på angiven
samlingsplats och ta på dig promenad skorna. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra ciceroner svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen. Varmt välkommen!


-
Vattenhjulet, Chamottevägen 4

Är det här evenemanget något som passar dig? Vad roligt! Vi vill bara kort påminna om att det är viktigt att du följer samtliga Covid-relaterade restriktioner och rekommendationer som är aktuella. Är du osäker på hur just detta evenemang jobbar med att minska risken för smittspridning? Hör av dig till arrangören så berättar de mer. Låt oss hjälpas åt - sprid kärlek, inte virus!