Sommarvandring - Nyfiken på Porslinskvarteren?

Mall för nyhetsbild

Vandring på temat arkitektur, konst och kulturhistoria. Vad finns kvar av platsens själ från tiden med porslinstillverkning och berömd design?

Vi stannar bl a vid de nya konstverken Trädet och Vagnen skapade av konstnärerna Rikard Fåhraeus respektive Ylva Wilhelmina Franzén.

Vi går genom Fajansparken och pratar om människorna bakom gatu- och kvartersnamnen samt lite om växtvalet utefter det gröna stråket.

Guide: Carola Stuart och Rolf Ellnebrand, författare till boken Gustavsberg som försvann – och kom igen.
Samlingsplats: Vattenhjulet, Chamottevägen 4
Tillgänglighet: För gång och rullstol.
Kommunikationer: Busshållplats Vattenhjulet. Parkering finns i hamnområdet
Gratis men boka plats på: bokagrupp.se/varmdo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga ciceroner berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen.

Vi har rätt att neka ej bokade att delta. Se till att infinna dig i tid på angiven
samlingsplats och ta på dig promenad skorna. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra ciceroner svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen. Varmt välkommen!


-
Vattenhjulet, Chamottevägen 4

Är det här evenemanget något som passar dig? Vad roligt! Vi vill bara kort påminna om att det är viktigt att du följer samtliga Covid-relaterade restriktioner och rekommendationer som är aktuella. Är du osäker på hur just detta evenemang jobbar med att minska risken för smittspridning? Hör av dig till arrangören så berättar de mer. Låt oss hjälpas åt - sprid kärlek, inte virus!