Sommarvandring - Värmdökyrka till Ängsvik

Mall för nyhetsbild

Vandring på temat arkitektur, konst och kulturhistoria. Vad finns kvar av platsens själ från tiden med porslinstillverkning och berömd design?

Välkommen till en historisk sommarvandring i hjärtat av gamla Värmdö kommun. Vi samlas vid södra stigluckan vid Värmdö kyrka och pratar om kyrkans historiska och geografiska sammanhang samt om de byggnader som finns runt kyrkan idag.
Vi promenerar vidare förbi den numera nedlagda lantgården Prästgården till Kyrkskolan och den omkringliggande bebyggelsen där.
Vi fortsätter till fd Värmdö kommuns centralort och Ängsvik och pratar om byns framväxt och bebyggelse. Vandringen avslutas vid den fd lanthandeln Gabrielsdal.
Guide: Elsa Nyberg
Samlingsplats
:Värmdö Kyrka
Tillgänglighet: Asfalt och grusade vägar, för gång och rullstol.
Kommunikationer: Buss till värmdö kyrka, parkering vid kyrkan.

Gratis men boka plats på: bokagrupp.se/varmdo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I många år har Värmdö kommuns kultur- och fritidskontor arrangerat de populära sommarvandringarna, där sakkunniga ciceroner berättar om olika kulturhistoriska platser och företeelser runt om i kommunen.

Vi har rätt att neka ej bokade att delta. Se till att infinna dig i tid på angiven
samlingsplats och ta på dig promenad skorna. Vandringarna brukar vara i 1 – 1,5 timme. Våra ciceroner svarar gärna på frågor, så passa på att få ut så mycket som möjligt av vandringen. Varmt välkommen!


-
Värmdö kyrka

Är det här evenemanget något som passar dig? Vad roligt! Vi vill bara kort påminna om att det är viktigt att du följer samtliga Covid-relaterade restriktioner och rekommendationer som är aktuella. Är du osäker på hur just detta evenemang jobbar med att minska risken för smittspridning? Hör av dig till arrangören så berättar de mer. Låt oss hjälpas åt - sprid kärlek, inte virus!