Roland Pöntinen och Anders Paulsson

Mall för nyhetsbild

Pianisten Roland Pöntinen och sopransaxofonisten Anders Paulsson i ett musikaliskt mästarmöte. Tillsammans framför de musik av Claude Debussy, Francis Poulenc, Robert Schumann, Lili Boulanger, Roland Pöntinen & Charlie Chaplin.

Roland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess framträtt med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonic i Hollywood Bowl, med Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall. Roland Pöntinen har gästat många av de stora festivalerna, däribland Schleswig-Holstein, Mostly-Mozart (N.Y.) och Verbierfestivalen och samarbetat med artister som Nicolai Gedda och Barbara Hendricks. Han har gjort över 100 skivinspelningar och är även verksam som tonsättare och arrangör. Roland Pöntinen är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och har erhållit den kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärlig gärning.


Anders Paulsson har gjort världskarriär med sin sopransaxofon och har sedan debuten i Carnegie Hall 1992 spelat in 28 CD-skivor, framträtt som solist i 28 länder och uruppfört verk av 90 tonsättare. Han har framträtt som solist med Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radios Symfoniorkester och St. Petersburg Philharmonic. Han har tilldelats den Kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som sopransaxofonist.


Biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


-
Musikens Hus i Gustavsberg