Talande webbLyssna

Friskvård

Hedvig och CG PT

Personlig träning

Gustavsbergsbadet erbjuder individanpassad personlig träning.

I ett PT-besök ingår:

  • Samtal med instruktör ca 15 minuter (träningsbakgrund, nuläges- analys, mål/delmål)
  • Personligt träningsupplägg
  • Träningskort
  • Muskel- och fettmätning med Tanita-våg
  • Entré till anläggningen

Kroppsmätningar

På Gustavsbergsbadet finns möjlighet att göra kroppsmätningar, och till exempel ta reda på kroppens fördelning av muskler, fett och vätska. Då används en Tanitavåg, en fyrpunktvåg som läser av:

  • Vikt
  • BMI
  • Kroppsfett i procent
  • Muskelmassa i kg
  • Totalmängd kroppsvatten

Vid denna mätning ser man var personen snabbast lägger på sig fett på kroppen. Med Tanitavågen som redskap och en personlig tränare som coach får du en god möjlighet att kunna påverka ditt liv, förbättra din hälsa och öka livsglädjen.

Genom träning påverkar vi muskelmassa och kroppsfett. Kontrollera att det är fettmassan som minskar och inte muskelmassan. På Gustavsbergsbadet erbjuder vi möjlighet att utföra kroppsmätningar i kombination med ett personligt träningsupplägg och enkel kostrådgivning men du kan även boka enbart mätning med Tanitavågen.

För mer information kontakta vår kassa eller mejla våra licensierade personliga tränare.

Pulstest och konditionstest

Pulstestet utförs på cykel, crosstrainer eller löpband, där syreupptagnings-förmågan räknas ut. En bra syreupptagningsförmåga gör att vi klarar både fysiska och psykiska påfrestningar bättre. Testet är ett så kallat submaximalt test vilket betyder att belastningen inte är maximal. Detta gör att alla klarar av att genomföra testet. Du får cykla mellan 10-20 minuter beroende på din pulsutveckling. Under testet mäts pulsen och ansträngningsnivån flera gånger. Tillsammans går vi igenom resultatet och du sätter med hjälp av testledaren upp framtida mål. Totalt tar test och genomgång cirka en halvtimme.

Konditionstest 10-15 minuter utförs på cykel, crosstrainer eller löpband med ett pulsband. Testledaren läser av resultatet och sätter upp nya mål.

Efter tre till sex månader kan ytterligare ett test utföras, som jämförs med det första.

Har du frågor och funderingar kring pulstest eller personlig träning?

Mejla våra licensierade personliga tränare.

Fysisk aktivitet på recept, FaR

När du fått ett recept på fysisk aktivitet från din vårdgivare är du välkommen till oss på Gustavsbergsbadet. Självklart kan du simma och motionera på egen hand.

Första tillfället du bokar är alltid kostnadsfritt. Det är ett samtal med din personliga FaR-ledare som brukar vara 30-45 minuter långt (till ett värde av 700kr).

Där går vi bland annat igenom vårt utbud i form av olika gruppträningsaktiviteter och så får du fylla i en FaR hälsodeklaration. Glöm inte att ta med ditt recept då vi behöver det för att lägga upp ett personligt träningsupplägg som passar just dig. Här har du även chans att rådfråga oss samt berätta om din bakgrundshistoria. Vi vill veta vad som passar dig bäst utifrån dina egna förutsättningar och vilka mål du har med din träning.

Vid det andra tillfället träffas vi i styrketräningslokalen där vi går igenom ditt personliga styrketräningsprogram. Där hjälper vi dig att gå igenom maskinernas inställningar och funktioner. Här får du ett träningskort så att du lättare kan komma ihåg vilka maskiner och inställningar du ska använda. Introduktionen kostar 300kr men ingår om du har ett årskort.

När du har tränat en tid får du inte glömma bort att du kan boka ett uppföljningsmöte med din FaR-ledare. Detta är kostnadsfritt (till ett värde av 700kr).

Du väljer sedan att förlägga din egna träning enligt de dagar, tider och priser som passar just dina förutsättningar och budget.

Se Gustavsbergsbadets öppettider och priser.

Senast publicerad: 2018-06-14