• Brunt vatten kan förekomma i Gustavsberg och på Ingarö
    Just nu håller en omläggning av vattenledningar på att utföras mellan Ingarö och Gustavsberg. Detta kan göra att kranvattnet blir tillfälligt brunt för vissa boende i området. Om du upplever att vattnet är missfärgat, se till att spola vattnet tills det är klart. Vattnet är drickbart och missfärgningen är inte farlig, men undvik att använda tvättmaskinen om vattnet är missfärgat.
    Mer information

Konst och museum

Värmdö har ett flertal kulturella besöksmål. Det mest kända är Gustavsbergs porslinsmuseum i Gustavsbergs hamn. Här ligger också Gustavbergs konsthall. Ett nytt tillskott är konsthallen Artipelag på Hålludden.

Gustavsbergs porslinsmuseum

Den 1 juni 2018 tog Nationalmuseum över driften av Gustavsbergs Porslinsmuseum. En grundsten i verksamheten är den stora Gustavsbergssamlingen, som Kooperativa Förbundet donerade till staten år 2000 som sedan dess förvaltas av Nationalmuseum.

Gustavsbergs Porslinsmuseum har renoverats och är nu öppet igen.

Här lever traditionen också vidare – i den småskaliga produktionen i Gustavsbergs Porslinsfabrik runt hörnet, i Villeroy & Boch Gustavsbergs sanitetsporslin och bland konstnärerna i Ateljéföreningen G-studion.

Gustavsbergs porslinsmuseum hos Nationalmuseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gustavsbergs konsthall

Gustavsbergs konsthall är en av Europas ledande scener för samtida konsthantverk. Verksamhetens fokus är att på hög nivå utveckla konsthantverket och också göra det tillgängligt för en bred publik. Gustavsbergs konsthall verkar för att driva och utveckla samtalen inom konsthantverksområdet, att bidra till ökad kunskap och dialog och att stärka konstarten som en egen disciplin.

Verksamheten inrymmer även konsthallens omfattande butik med direktförsäljning av noga utvalda verk från landets mest namnkunniga konsthantverkare. Med en bredd som spänner från klassiska till konceptuella uttryck fungerar butiken som ett ständigt aktualiserat forum för samtida konsthantverk, med betoning på svensk keramik- och glaskonst.

Gustavsbergs Konsthalllänk till annan webbplats

Artipelag

Artipelag är en ny, internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter – vackert belägen i Stockholms skärgård, bara 20 minuter från Stockholms city.

Avsikten har varit att skapa ett utflyktsmål på hög internationell nivå – med gränsöverskridande konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat. Konsthallen inrymmer stora utställningsytor, en restaurang och ett café.

Artipelag ligger på Hålludden vid Baggensfjärden i Värmdö kommun. Under delar av året ankommer och avgår passagerarbåtar till och från Stockholm, här finns även gästhamn för privata båtar. Mer om Artipelag kan du läsa på deras egen hemsida

Artipelag.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fotoparken

Fotoparken är en ny permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. De fotografiska uttrycken varieras genom 3-4 nya utställningar per år.

Värmdö kommun/Kulturenheten ansvarar för utställningar och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om. Platsen för utställningen är lättillgänglig och välkomnande i centrala Gustavsberg.

Fotoparkens egna webbsidaöppnas i nytt fönster