Porslin Blue Willow

Blue Willow

Ett porträtt taget uppifrån

Jessica Bäcklund, Ulrika Skarby, Love Tronner och Richard Collin

Blue Willow

I samband med att den nya utställningen Afterglow öppnas den 4 juni på Gustavsbergs Porslinsmuseum kommer föreställningen Blue Willow, från 2012, att återuppföras. Detta sker genom ett samarbete mellan Gustavsbergs Porslinsmuseum och Kulturföreningen i Gustavsberg som ett inslag under Värmdöfestivalen.

Konserten Blue Willow är ett unikt konstnärlig samarbete mellan en filmare från Nya Zealand och två tonsättare från Kina/Sverige. Det resulterade i en 60 min lång a cappela konsert med vokalkvartett bestående av Jessica Bäcklund, sopran, Ulrika Skarby, alt, Love Tronner, tenor och Richard Collin, bas. Flera sjunger till vardags i Radiokören och frilansar på opera- och konsertscenerna i Sverige och utomlands. Konserten som bland annat sjungs direkt till den 13 minuter långa filmen Blue Willow av Veialu Aila-Unsworth, innehåller musik komponerad av den kinesiska tonsättaren Xu JianQuiang och den svenska tonsättaren Mattias Sköld och utgår från berättelsen bakom den berömda porslinstallriken med samma namn.

Den berömda porslinsdekoren Blue Willow sägs ha sitt ursprung i en kinesisk folksaga om en flicka som flyr från ett arrangerat äktenskap och sin far, en mäktig mandarin, tillsammans med sin älskade. Den ända utvägen för det unga paret är att förvandlas till fåglar.

Läs mer om filmen: https://www.lululovestv.com/reel Länk till annan webbplats.


Tillbaka till program