Välkommen att ställa ut din konst i Galleri i

I Värmdö kulturhus finns ett hus vi kallar Galleri i. Det är ett mindre utställningsrum på 26 m2 för konstnärer, hantverkare, föreningar och skolor. Du får ställa ut under tre veckor och högst en gång per år. Alla utställare är välkomna att ordna vernissage. Prata gärna med närliggande kafé i hamnen för tillgång till dryck eller något ätbart.

Boka Galleri i

Intresseanmälningar görs via e-post till kulturhus@varmdo.se

I intresseanmälan ska du skicka en kort presentation av dig/er och det du/ni önskar ställa ut. Presentationen använder vi när vi senare informerar om utställningen. Vi vill också se digitala bilder av verken och få lov att använda dem i eventuell marknadsföring av utställningen. Önskemål om period ska även skrivas i intresseanmälan.

Att tänka på om du vill ställa ut i Galleri i

 • Väggarnas storlekar är ca:
  2,75 x 5 meter
  2,73 x 5,3 meter
  2,8 x 5 meter
  2,5 x 3,8 meter
 • Hängning sker oftast på förmiddagen den första utställningsdagen vilket är en måndag. Nedtagning sker senast den sista söndagen i utställningsperioden.
 • Du sköter både hängning och nedtagning själv men får material och stege. Det är förbjudet att borra i väggen. Viss tejp och häftmassa kan användas.
 • Du ansvarar för att ta ner och ställa i ordning väggen till samma skick som den var innan du satte upp din konst.
 • Du kommer behöva skriva på ett avtal där du tar fullt ansvar för de utställda verken då rummet är obevakat.
 • Utställningen bör visa tydligt vem som ställer ut och vad utställningen handlar om. Prislistor får inte sitta på väggen, intressenter kontaktar utställaren direkt. Vid vernissage får alkohol inte serveras. Om servering av tilltugg eller liknande planeras ska utställaren komma överens med närliggande kafé.
 • Om du vill arrangera program i anslutning till vernissage så ska du i god tid innan programmet skicka in en blankett om samarrangemang.

Kontakt

kulturhus@varmdo.se

Besöksadress

Galleri i ligger i Värmdö kulturhus
Tyra Lundgrensväg 19
Gustavsberg

Åter till Värmdö kulturhus startsida Länk till annan webbplats.