Talande webbLyssna

Söka skola 2019

Dummybild

Från och med den 4 februari är skolansökningen stängd för höstterminen 2019.

Vad händer nu?

Under vecka 12 kommer skolorna att skicka ut besked om skolplacering för läsåret 2019/2020. Har ni inte mottagit något besked kan ni vända er direkt till den skola ni sökt. Om ditt barn har inte fått plats på sitt förstahandsval ställs man automatiskt i kö till den skolan. Önskar man en annan skola än den man har beviljats plats på, kan du göra en ansökan genom att skicka in blanketten ”ansökan till kommunal skola”.

Fritidshem - behöver jag ansöka om plats?

Om ditt barn är inskrivet på en kommunal förskola eller i pedagogisk omsorg den sista juli och ska börja i en kommunal skola får du automatiskt en fritidshemsplats från den första augusti i den skolan.

Om ditt barn är inskrivet på ett kommunalt fritidshem sista juli flyttas platsen automatiskt med om du börjar i en annan kommunal skola.

För övriga barn måste en ansökan om fritidshemsplats göras till kommunen. Det kan du göra först efter att du fått besked om plats i mottagande skola.

Gör en ansökan om fritidshemsplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som ska flytta till Värmdö

Flyttar du under våren och önskar skola i ditt nya område är ditt barn inte garanterad en plats, men prioriteras bland andra sökanden. Skicka in blanketten Ansökan till kommunal skola. Adress och tillträdesdatum på ert kommande boende i kommunen ska anges i ansökan.

Se kontaktinformation

Frågor och svar

Se de vanligaste frågorna och svaren om skolval

Senast publicerad: 2019-09-24