Tyck till
Talande webbLyssna

Om kulturskolan

Kulturskolan är till för dig som är folkbokförd i Värmdö kommun och som är 6 till 20 år (förskoleklass till och med gymnasiets år 3).

Kulturskolans ska genom kulturutövande och skapande ge barn och ungdomar förutsättningar för ett rikare liv. Vårt mål är att förmedla kunskap och färdighet i dans, drama och musik. Genom det vill vi bidra till utveckling både för den enskilde och för samhället i stort.
 
Kreativitet, lust och engagemang är i samtliga ämnen utgångspunkten för att skapa en god lärandemiljö. Vår styrka ligger i möjligheten att anpassa undervisningen i enlighet med individens och gruppens önskemål och förutsättningar.
 
Alla våra lärare har en högskole/universitetsexamen som lärare/pedagoger i sitt valda ämnesområde och många av oss arbetar även utanför Kulturskolan som koreografer, kompositörer, dansare, musiker och dirigenter.

Kulturskolan är en frivillig skolform. Våra mål och ämnesplaner ska därför inte jämföras med den obligatoriska skolans. Inte desto mindre är de viktiga för att skapa en tydlighet och en struktur åt vår verksamhet.

Senast publicerad: 2019-04-01