Talande webbLyssna

Miljöarbete

På Kattholmen finns det tillgång till båtbottentvätt, sugtömningsstation och miljöstation med källsortering. Hamnens duschar och toaletter är dessutom utrustade med snålspolande system som tar tillvara på vattnet.

Kattholmen - en av alla blå-flagg-hamnar i Sverige!

Kattholmen har tilldelas miljömärkningen Blå-Flagg för sina insatser inom miljö, säkerhet, faciliteter och information till besökare. Genom miljömärkningen visar Kattholmen för sina gäster och sin omgivning att anläggningen uppfyller de högt ställda krav inom miljö, säkerhet och service.

Arbetet med miljö, säkerhet och service

Kattholmens arbete med säkerheten innefattar tydliga ordningsregler och information, till exempel finns placering av räddningsutrustning, första hjälpen och brandsläckare på översiktskartan. Ordningsreglerna och mer information finns tydligt beskrivet på skyltar, både på svenska och engelska.

Kattholmen driver en del miljöaktiviteter bland annat uppmuntring till hållbart resande, genom att hyra ut cyklar. Kattholmen erbjuder även borsttvätt endast till båtar som inte målats för säsongen. Det gör att giftläckage kan undvikas, som ofta blir resultatet vid tvätt av nyligen målade båtar. Allt för en trevligare miljö och gästhamn.

Vad är Blå Flagg?

Blå Flagg är en internationell miljömärkning som och drivs av ideella organisationen Foundation for Environmental Education (FEE). I Sverige ansvarar Blå Flagg Sverige för programmet. I dagsläge återfinns märkningen på mer än 4000 stränder och hamnar i 49 länder runt om i världen. För att få Blå Flagg behöver en uppfylla högt ställda krav inom vattenkvalitet, miljöutbildning, säkerhet och service samt information. Här kan du läsa mer om Blå Flagg och dess kriterier; www.blaflagg.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Miljöutmärkelsen hjälper hamn- och strandägare att visa att deras anläggningar uppfyller kriterierna för vattenkvalitet, miljöutbildning, säkerhet och service samt information. Det visar besökarna vad de kan förvänta sig av anläggningen.