Vårt Värmdö start

Denna artikel publicerades ursprungligen i Vårt värmdö nummer 1 2021

Bild på röda hus.

Nyproduktion av 132 lägenheter i Brunn

En solig aprildag var det dags!
Äntligen kunde det första spadtaget tas inför den kommande byggnationen i Brunn centrum på Ingarö. Hösten 2023 beräknas 132 nyproducerade lägenheter stå klara.

Vid Brunn centrum kommer VärmdöBostäder AB att bygga sex stycken 4-våningshus med träpanel, samt ett lägre 1-våningshus. Det kommer att byggas såväl bostäder som lokaler för handel och service. Totalt byggs 132 nya hyreslägenheter och cirka 500 kvadratmeter lokalyta. Inflyttning planeras till hösten 2023.

Under våren och sommaren 2021 genomförs mark- och grundarbeten, därefter kommer stommontage av husen. Under våren 2023 utförs finplanering av kvartersmark.

Jag är stolt över att vi kan bidra till Värmdös utveckling genom att skapa hållbara och attraktiva bostäder och att ta ett rejält kliv mot vårt mål att bygga 500 nya hyresrätter, säger Kenneth Claesson, VD på VärmdöBostäder.

Området kommer uppföras genom totalentreprenad med Lindbäcks Bygg som husentreprenör och YIT Sverige som markentreprenör.

Läs mer om projektet på varmdobo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

VärmdöBostäder AB

VärmdöBostäder AB ägs till 51 procent av Värmdö kommun och 49 procent av Rikshem. De äger och förvaltar cirka 2100 lägenheter i Gustavsberg, Hemmesta, Stavsnäs/ Djurö och på Ingarö.