Historik

2016 startade arbetet med en ungdomsfestival som fick namnet Vi på Värmdö. Festivalen producerades tillsammans med en grupp ungdomar från Värmdö och hölls i Ekvallens uterink i Maj 2016.

2017 slogs festivalen ihop med kommunens nationaldagsfirande och blev en tvådagarsfestival den 5 och 6 juni. Kvällen den 5 juni för de unga, och den 6 juni en familjefest i Gustavsbergs hamn.

2018 stod Värmdö som värd för den turnerande ungdomsfestivalen

Livet är en fest, som initieras av Fritidsforum. Därför arrangerades en festival specifikt till målgruppen unga 13-17 år den 1-2 juni på Grisslinge Havsbad. Vi på Värmdö-festival blev då en familjefestival i två dagar, där första kvällen vigdes helt åt musik och andra dagen med utställare och uppträdanden firades i svenska nationaldagens tecken.

2019 festivalen utökades till 3 dagar och det tillkom ett lekområde för mindre barn. Innehållet på scenen varierade något varje dag för att kunna erbjuda någonting för alla.
5 juni: vuxna, 6 Juni: familjer, 7 Juni: ungdomar. Resultatet blev 7000 besökare, ca 50 lokala utställare, 10 foodtrucks, 40-tal uppträdande och sol.

En fest för hela Värmdö

Tanken är att festivalen ska locka hela Värmdös befolkning, men även vara tillgänglig för människor från andra kommuner. Genom festivalen sprida en gemenskap bland Värmdöborna. Vi vill att festivalen ska vara en snackis, en happening man planerar in i sin kalender och inte vill missa. Festivalen ska ha en stark lokalanknytning och bygga känslan av ETT Värmdö.

Artister 2017-2019

Entombed AD
Noice
Daniel Lemma
Frida Öhrn
Värmdö Local Heroes Band
(Tina Ahlin, Evelina Olsén, Morgan Ågren, Mikael Rickfors, Albin Jonsén, Lars Kronlund, Magnus Jonsson Szatek, Louise Reader, Adam Atterby, Viktor Sand, Martin Frontman, Patrik Skogh, Johan Norin, Andreas Habo, Kristin Stenerhag)
Wild Night Orchestra
Maria Johansson
Mathias "Biffen" Larsson
Ska´N`Ska
Ital Skurk
Partiet
Urban Tribe
Hayley Thompson King
(US)
Mara & Caue (BRA-ROM)
Luke Kenny (IND)
Atheena
Öbor

Kulturskolan
Niclas Engemoen
Emma Halvarsson

Alec & Garfeild
Oedipism
Grid Cessley
Maximus Helenius
Julia Cockin Wöhlk
DJ Esbjörn Forsberg
Gustavsbergskören
Hela Sverige dansar
Fjärilar i magen
DJ Molly Malone
Viks Skola
Lonely Riders
Värmdö Storband med Dobie Voices
Värmdö Blåsorkester
William Salmela
Teater: Ali & Isa
mfl