Historik

2016 startade arbetet med en ungdomsfestival som fick namnet Vi på Värmdö. Festivalen producerades tillsammans med en grupp ungdomar från Värmdö och hölls i Ekvallens uterink i Maj 2016.

2017 slogs festivalen ihop med kommunens nationaldagsfirande och blev en tvådagarsfestival den 5 och 6 juni. Kvällen den 5 juni för de unga, och den 6 juni en familjefest i Gustavsbergs hamn.

2018 stod Värmdö som värd för den turnerande ungdomsfestivalen

Livet är en fest, som initieras av Fritidsforum. Därför arrangerades en festival specifikt till målgruppen unga 13-17 år den 1-2 juni på Grisslinge Havsbad. Vi på Värmdö-festival blev då en familjefestival i två dagar, där första kvällen vigdes helt åt musik och andra dagen med utställare och uppträdanden firades i svenska nationaldagens tecken.

2019 festivalen utökades till 3 dagar och det tillkom ett lekområde för mindre barn. Innehållet på scenen varierade något varje dag för att kunna erbjuda någonting för alla.
5 juni: vuxna, 6 Juni: familjer, 7 Juni: ungdomar. Resultatet blev 7000 besökare, ca 50 lokala utställare, 10 foodtrucks, 40-tal uppträdande och sol.

2020 Mer information kommer snart.

En fest för hela Värmdö

Tanken är att festivalen ska locka hela Värmdös befolkning, men även vara tillgänglig för människor från andra kommuner. Genom festivalen sprida en gemenskap bland Värmdöborna. Vi vill att festivalen ska vara en snackis, en happening man planerar in i sin kalender och inte vill missa. Festivalen ska ha en stark lokalanknytning och bygga känslan av ETT Värmdö.